Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jak tworzyc tabele tymczasowe?
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
NotMasterYet
pytanie jak w temacie. Generować im jakąś nazwe i normalnie tworzyć przez create, czy może mysql ma jakieś funkcje które tworzą taką tymczasową tabelę?? Nie znam się na tym za bardzo. Pomóżcie.
NotMasterYet
powiedzmy że mam już tą tabele tymczasową, ale chce zrobic porcjonowanie wyników....... Jak zrobić żeby nie stracić tej tabeli bo z tego co się orientuję to po odwołaniu się do następnej powiedzmy 10 wyników, ta tabela zostanie skasowana?questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gif
scanner
A czy na pewno potrzebujesz tabelę tymczasową?
Pozatym chcesz odwoływac się do:
a) kolejnych 10 wyników w TEMPORARY?
cool.gif kolejnych 10 wyników zapytania tworzącego dane zapisane w TEMPORARY?
NotMasterYet
bo mój problem jest taki: mam kilka tabel, każda o innej strukturze, a musze zrobic wyszukiwarke. Pomyślałem że najlepiej będzie tworzyć tabelę tymczasową, robić zapytania do tamtych tabel i ich wyniki zapisywać do tabeli tymczasowej, a później zrobić porcjonowanie wyników.

Może spróbuje lepiej to wytłumaczyc:
tabela1: id, nazwa_dokumentu, pole3, pole4
tabela2: id, nazwa_instytucji, pole3, pole4, pole5, pole6
itd.

no i ma wyszukiwarka działać na tych tabelach
scanner
Komplikujesz sobie życie. Osobiście zrobiłbym dwa zapytania a wyniki wyświetlił:
Kod
--Znaleziono w dokementach:

#lista

--Znaleziono w instytucjach:

#lista2
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.