Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] Event wywoływany przed samym renderowaniem strony.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
NeronRS
Witam.

Jaki event javascript zostaje wywoływany po wczytaniu strony i zewnętrznych plików tekstowych, ale jeszcze przed rozpoczęciem renderowania strony i wczytywania plików graficznych?
Daimos
(...) po wczytaniu strony (...) przed rozpoczęciem renderowania strony
Jedno wyklucza drugie, czym są zewnętrzne pliki tekstowe? Przed renderowaniem strony tzn? Javascript wywoływany jest po wczytaniu strony, jeśli chcesz na początku wywołać jakiś kod, to dajesz go w nagłówku
NeronRS
rozumiem, w takim razie czy da się jakoś z automatu wywołać funkcję tuż przed samym końcem strony, bez pisania tam powiedzmy <script> funkcja(); </script> ?
załóżmy że nie mam możliwości ingerencji w kod głównej strony, tylko w plik .js i chcę żeby użytkownik zobaczył od razu zmodyfikowany efekt, a nawet przez ułamek sekundy nie widział oryginalnej wersji strony
Daimos
Za mało wiem, żeby Ci pomóc, musiałbyś opisać konkretnie co chcesz zrobić, teraz to można gdybać...
- możesz z miejsca dać w javascript kod, który ukryje całe body, zmodyfikować co chcesz i na końcu znowu pokazać całą stronę
- możesz po prostu poczekać na wczytanie strony i uruchomić dowolny kod javascript, co też zda egzamin, zależy jakie zmiany wprowadzasz, użytkownik może nie mieć czasu na zauważenie, że coś się zmieniło wink.gif a robisz to deklarując (nawet w nagłówku) window.onload, za pomocą jquery możesz użyć $(document).ready(), możesz też dać atrybut w tagu body - onload

Wiele jest możliwości, ale z tymi informacjami co podałeś, wiele doradzić nie mogę
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.