Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Wyświetlanie obrazow z bazy w petli
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pakolord
Witam mogl by mi ktos pomoc, mam problem z wyswietleniem obrazow zawartych w bazie mysql. Czy jest sposob na wyswietlenie ich wszystkich w postaci jakiejs tabeli np po 4 w wierszu, mam taki skrypt ale wyswietla mi tylko jeden obraz:
  1. <?php
  2. $conn=mysql_connect("localhost","...","...")
  3. or die ('Błąd polączenia z bazą MySQL:'.mysql_error());
  4.  
  5. $result1=mysql_select_db("...",$conn)
  6. or die ('Błąd polączenia z bazą MySQL:'.mysql_error());
  7.  
  8. $sql1="select* from obrazy where ID_obrazy='1'";
  9.  
  10. $result2=mysql_query($sql1,$conn)
  11. or die ('Błąd wykonania zapytania 1:'.mysql_error());
  12.  
  13. $row=mysql_fetch_assoc($result2);
  14.  
  15. $grafika=$row['obrazek'];
  16.  
  17. $typpliku-$row['typ'];
  18.  
  19. header("Content-type:$typpliku");
  20.  
  21. print $grafika;
  22. ?>

HELP ME exclamation.gif
nospor
Proszono cię już raz, bys zapoznal sie z zasadami. Jedną z nich jest stosowanie BBCODE. Popraw wiec swoj post o bbcode

zas co do problemu, to w ten sposob wyswietlisz tylko jedno zdjecie. Jak chcesz miec wiecej, to generowac masz normalnie na stronie kod HTML ze znacznikami IMG. Przenosze na przedszkole. Tam tez zakladaj swoje nastepne tematy
pakolord
Ok ale co mam wpisac pomiedzy znacznikiem questionmark.gif Jak obrazy mam zapisane w bazie
nospor
No i tu wlasnie zrobiles pierwszy blad - zapisujesz obrazy w bazie.... powinny byc normalnie na dysku.
No ale jak juz tak masz, to w IMG masz wpisac link do skryptu php, ktory na podstawie podanego ID wyswietli dany obraz, tak jak to masz w pierwszym poscie
pakolord
Ok juz sobie poradzilem jednak najprostsze rozwiazania sa najlepsze pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.