flashmaster
20.11.2004, 10:36:54
witam
potrzebuje na strone skryptu w php. Ma to byc skrypt do którego naprzykład zna hasło kilka osób i tam moga wrzucac pliki (chodzi o sciagi do szkoły)
ale musza byc pewne ograniczenia miedzi innymi ogranicznik wielkosci pliki do np: 100kb i co najwazniejsze zeby osoby mogły tylko dodawac pliki a admin mógł je kasowac dobrze by bylo gdyby pokazywał IP osoby wrzucajacej plik mysle ze wszyscy wiedza o co chodzi acha i chcialbym aby skrypt nie wymagał mysql
Strzałek
20.11.2004, 10:42:52
masz już coś ? czy czekasz na gotowaca ? Bo mogę Cię zapewnić że takowego nie dostaniesz ...
rogrog
20.11.2004, 11:48:18
ja akurat coś takiego pisałem ostatnio. Oparte o bazę MySQL - jak chcesz się męczyć bez to życzę powodzenia.
System jest prościutki:
- Autoryzacja (jak nie umiesz poszukaj na forum)
- upload (wgrywanie pliku na serwer - pobiera plik wysłany z formularza i zapisuje w przeznaczonym do tego katalogu, dodatkowo zapisuje informację o nim w bazie; poczytaj manual: Handling File Uploads)
- przeglądanie (lista plików - jeśli zapisywałeś dane do bazy pobierasz stamtąd listę, jeśli nie to po prostu skanujesz katalog plików)
- download (umożliwia pobranie pliku po sprawdzeniu autoryzacji)
Dodatkowo możesz dać:
- prowadzenie logów (żebyś miał wszystkie IPki)
- jak chesz możesz dodać segregowanie plików na katalogi i podkatalogi - ja tak zrobiłem
- komentarze do plików
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.