Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: formularz dynamiczny
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
estudio
mam formularz, który zawiera "i" pól edycyjnych (tworze je za pomoca petli for, w zależności od ilości odpowiedzi z bazy mysql). Wszystkie pola odpowiadaja za podpis po odpowiednim zdjęciem. (wyświetlam miniaturke, a obok pole do wpisania opisu). Teraz po kliknieciu n przycisk wyślij, chciałbym zapisać te opisy do bazy, znajac ID odpowiedniego wiersza. Problem polega na tym, że nie wiem ile bedzie pól edycyjnych i jak sobie z tym poradzić ? prosze o szybka odpowiedź biggrin.gif
ActivePlayer
przy generowaniu formularza liczysz ile jest pól (w pętli dodajesz do zmiennej za kazdym razem 1 tongue.gif) i dodajesz pole hidden z wartoscią ilosci pól... potem juz tylko pętla w której dodajesz...
estudio
no tak, może źle to ująłem - mam problem z zapisaniem tego, ponieważ nie wiem jak odczytać potem wysłane dane... jak wiem ile jest pól, to je sobie moge nazwać, a w skrypcie zapisu odczytać np. $imie = $_GET['imie'];.... tutaj nie mam pojecia jak to odczytać, żeby móc zapisać do zapytania sql....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.