Witam

Czytałem ostrzeżenia na temat umieszczania zapytań odnośnie skryptu javascript i od razu chciałem powiedzieć że mogę udostępnić wszystko co tylko trzeba żeby to rozwiązać.

Zacznę od początku. Zakupiłem gotowy skrypt do naliczania prowizji za polecanie czyli gotowy program partnerski w którym mogę mieć kilka kampanii w jednym momencie. Ich techniczni na ten moment nie potrafią mi pomóc bo podobno coś innego zakłóca działanie ich skryptu. Nazwę to MegAffi ponieważ jest to na stronie megaffi.com. Korzystam też ze skryptu PIWIK do prowadzenia statytyk.

Z punktu widzenia skryptu buduję kampanię, pobieram kody java do śledzenia kliknięć i sprzedaży, umieszczam w odpowiednim miejscu w kodzie strony i wszystko powinno działać.

W praktyce działa tylko jeden i to w dodatku strona działa trochę inaczej niż pozostałe (ponieważ jest oparta o skrypt joomla i moduł piwik do niej).

Zauważyłem też że kod "gryzie się" z kodem do statystyk PIWIK tzn. na niektórych stronach kod śledzenia kliknięć działa wtedy, kiedy nie ma kodu statystyk PIWIK a jak jest to obydwa trackery nie działają.

Na stronie na której wszystko działa jest wstawiony tracker z programu partnerskiego w kod strony a tracker PIWIK jest wstawiony w moduł PIWIK dla joomla i tam nic się nie "gryzie". Działa to pod adresem wolung.com. Mało tego obydwa skrypty działają bez zarzutu.

Druga strona epim.com.pl oparta jest o autorski CMS jakiejś firmy z Krakowa gdzie wstawiłem wszystkie kody i wtedy nie działa PIWIK i MegAffi. Kiedy wyrzucę kod MegAffi to działa kod PIWIk, jak wywalę kod PIWIk to i tak kod MegAffi nie działa.

Trzecia strona to sklep postawiony na PrestaShop na adresie wolung.com/shop. Kod MegAffi ma moduł który po uruchomieniu powoduję że wstawiony kod z PIWIK w plik .tpl nie działa ale moduł MegAffi czasami działa czasami nie ponieważ działa śledzenie kliknięć ale śledzenie sprzedaży już nie. Wyłączyłem moduł i wstawiłem kod MegAffi ręcznie ale to też nic nie dało, poza tym że kod PIWIk nie działa.

Czwarta strona to sklep postawiony na prestashop na adresie royalbaths.co.uk. Tutaj kod MegAffi nie działa czy jest kod PIWIK czy nie a kod PIWIK działa jak nie ma kodu MegAffi. Moduł kodu MegAffi też nie działa.

Piąta strona to autorski CMS do ustawiania alarmów SMS na stronie forex-sms.com. Tutaj kod PIWIK działa czy jest kod MegAffi czy nie ale kod MegAffi nie działa nawet jak wywalę kod PIWIK.

Generalnie szykują mi się jeszcze co najmniej 2 strony na prestashop i zapewne jest jakiś szkopuł który powinienem zastosować żeby to działało tylko ja nie wiem jaki.

Jak wspomniałem mogę udostępnić co trzeba żeby rozwiązać problem.

Możemy zacząć od epim.com.pl i może prawidłowe zrobienie tej strony pozwoli resztę mi zrobić bez bólu.

Zastanawiałem się juz nad tym czy nie zrobić każdego skryptu w osobnych plikach a w miejscach gdzie obecnie są kody "includować" odpowiedni plik.

Pewnie będzie to kolejna wariacja którą sprubuję zrobić, ale może ktoś ma inny lepszy pomysł.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.