Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Hasło na serwer z kodu PHP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
3miel
Witam,

od razu mówię, że moj pomysł nie ma na myśli jakiś włąmów czy coś podobnego, poprostu mam serwer na spółe z kolegą i czasami zmieniamy sobie hasła, i to jest bardoz beznadziejne, ale on nie che przestać, wiec musze coś wymyślić.

Własnie zastanawiam sie w jaki sposób wyciągnąć hasło do serwera.

Macie jakies propozycje, lub w innym języku programowania? Nie chodzi mi o jakieś programy hakujące, tylko w jakiś prosty sposób.

Pozdrawiam,
3miel
dr_bonzo
Znajdzcie sobie trzeciego odpowiedzialnego kumpla -- admina, niech on rzadzi serwerem i po klopocie. Nie ma nic gorszego niz dwoch adminow.
3miel
admin mi nie pomorze (już nie jednokrotnie zwracałem sie do nie go z prośbą), powiedział, żę jak zapłaciliśmy za serw to jest nasz i on nie bediz esi ewtrącał (nie chce robic antyreklamy wiec nei podam adres serwa)

Całą nadzieje leży w Was.
dr_bonzo
O jakim serwerze mowisz? O jakim hasle?
3miel
mówię o haśle do serwera, dzieki któremu można wejść do FTP i zarządzaźć plikami. Można się tego domyslić.
dr_bonzo
Cytat
Mozna sie tego domyslic

Mozna -- ale to nie wynika jasno z tego co napisales.

Hasla na 99% sa zahaszowane -- czyli nie jestes w stanie poznac hasla (wiecej: szukaj o md5).

Chodzi ci o poznanie hasla w momecie kiedy kumpel ci je zmieni?
Ehhh...
3miel
wiem co to jest md5, i wiem równierz, że nie sosób ich odczytać (są wyjatki).

Tak, własnie w tedy, gdzy nie mam dostępu do konta z powodu zmiany hasła przez współwłaściciela.

Ale chociarz powiedzi emi jak wiecie jak odczytać hasło w md5? CHodzi mi o ten zakodowany kod, jak go wyśiwetlić.
yavaho
N poczatku piszesz ze wiesz co to jest md5 a na koncu pytasz sie jak rozszfrowac haslo zakodowane w md5 - a wiec nie wiesz co to jest md5.
Ichyba pomyliles forum bo tu nikogo nie interesuje jak zlamac haslo tylko na ile haslo jest bezbieczne, gdzie przechowywane i czym zakodowane.

Proponuje abyscie sobie wymyslili haslo ktore w tresci bedzie zawieralo np nr kolejnego miesiaca lub tygodnia w roku lub cos takiego o czym tylko wy bedziecie wiedziec a bedzie sie zmieniac co pewien czas.
dr_bonzo
Tylko ze jemu chodzi o to ze on zmienia koledze haslo a kolega jemu, wiec jeden z nich nie ma dostepu do konta.

Dopoki macie wspolne konto i nie potraficie sie dogadac (tzn. zmieniacie sobie nawzajem haslo) nie widze rozwiazania.
3miel
@yewaho- po pierwsze napisałem:

Cytat
CHodzi mi o ten zakodowany kod, jak go wyśiwetlić.

chodzi mi o wyświetlenie tego kodu (BEZ ROZKODOWANIA).

A po drugie: @dr_bonzo mnie juz to nie bawi i ja już nie zmieniam hasła, ale ten drugi tak, i na razie nie moge zrezygnować z konta bo jest opłacone do końca roku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.