Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]Pobieranie tekstu z html
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
BeLewap3
Witam,

Mam ok 100 linków, które mają tą samą strukturę, ale różnią się zawartością (np. NAZWĄ FIRMY umieszczoną w tym samym miejscu w każdym linku). Do tej pory otwieram wszystkie linki i ręcznie kopiuję NAZWĘ FIRMY.
Chciałbym to zautomatyzować, by PHP samo wychwycało mi NAZWĘ FIRMY w kodzie strony i ją gdzieś zapisywało.

Widzę to tak, że np. w swój formularz wklejam 100 linków (w osobnych wierszach) i PHP wchodzi w każdy link i pobiera NAZWĘ FIRMY i ją gdzieś zapisuje (to już mój problem gdzie).

Czy PHP się do tego nada, czy lepiej wykorzystać Python?
Jeśli tak, to proszę o jakoś wskazówkę jak zacząć i z czego skorzystać.
Pozdrawiam!
Michael2318
Pokaż przykładowy link. Ogólnie to zainteresuj się wyrażeniami regularnymi.
BeLewap3
Przykładowy link. Pozostałe linki różnią się ID w url.
https://prod.ceidg.gov.pl/CEIDG/CEIDG.Publi...c7-b4cf7af22413

by_ikar
Php da spokojnie radę. Można całość ubrać w kilkanaście linijek z użyciem jakieś biblioteki pokroju phpquery (jak znasz jquery, to pobranie danych będzie dla ciebie banalne). Swego czasu kiedyś komuś pomagałem pobrać dane z panoramy firm (jak dobrze pamiętam 1.3 miliona linków) no i użyłem php, bo nic innego wtedy nie znałem.
BeLewap3
Ok, dzięki. Spróbuję z phpquery - jeśli będę miał konkretny problem pozwolę sobie napisać wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.