Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne] CMS - zielona...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
muumiin
Witam!

Mam za zadanie napisać stronę, którą później administrator będzie mógł łatwo administrować (z CMS-em). Mam pytanie - jak się w ogóle do tego zabrać? Jak szukałam w googlach, to znalazłam jakieś "cms-y" do zrobienia strony z szablonu. Mi chodzi o napisanie strony w html/css i umożliwienie późniejszych zmian. Od czego mam zacząć? Mam najpierw napisać stronę a potem podpiąć cms? Czy jakoś to się robi równolegle?

Może te pytania niektórym wydają się dziwne, ale przepraszam, jeśli chodzi o cms jestem kompletnie zielona...
Forti
To jest zadanie domowe czy podjęłaś się jakiegoś zlecenie dla osoby trzeciej? ;]
muumiin
Mam praktyki - to zadanie które muszę zrobić, ale nie na sprzedaż, tylko żebym się nauczyła.

Ale mam się nauczyć tak, żeby później podobne strony sprzedawać wink.gif
sylwekb
Proponuję zacząć od gotowych CMS-ów jak np Joomla - www.joomla.pl , Wordpress - www.wordpress.com lub Drupal - www.drupal.com. W tych systemach są "stawiane" naprawdę bardzo rozbudowane strony i sklepy internetowe firm, dużych korporacji, urzędów.

Musisz znać podstawy instalowania i zakładania stron na bazach mysql, phpmyadmina i konfigurowanie stron na różnych hostingach, pisania szablonów graficznych, obsługi programów do edycji grafiki.

Napisanie od podstaw CMS-a może być bardzo czasochłonne i często mija się z celem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.