Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Konfiguracja Laravel 4 na serwerze home.pl
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ZenonBombalina
Czy ktoś z Was walczył z konfiguracją frameworku Laravel na serwerze home.pl?
Mam problem taki, że sesje nie działają na nim tak jak powinny.
To znaczy tworzy sie sesja, zapisuje w pliku w katalogu sessions albo innym wskazanym w konfiguracji, ale już w trakcie wywoływania REDIRECT sesja jest gubiona i na nowej stronie już jej nie ma.

Próbowałem zarówno jako driver dać file jak i database. Katalog "tmp" z odpowiednimi prawami jest stworzony (choć nie powinien być potrzebny).
Aktualnie ustawienia pliku sessions są defaultowe.
kayman
sesje masz własnie w folderze 'tmp' -> musisz zmienić domyślną ścieżkę
ZenonBombalina
Oki, jeszcze powalcze z tymi ścieżkami.
Zaznaczę tylko, że wcześniej też to robiłem. Zmieniałem ścieżkę na ów katalog TMP i wtedy wszystkie pliki z sesją zapisywały się w tym właśnie miejscu. Jednak po przeładowaniu strony framework już ich nie wczytywał.
kayman
może takie łatwiej bedzie -> https://pomoc.home.pl/faq/215
ZenonBombalina
Niestety, nadal nic.
Plik z pomocą home też przerabiałem.

Już nie wiem co jest grane. Od rana nad tym siedzę i już po prostu nie mam pomysłów co jest nie tak.
Memcached też próbowałem.
Najdziwniejsze jest to, że plik z sesja jest zapisywany dokładnie tam gdzie mu wskazuję, że ma być w plikach konfiguracyjnych, ale już nie jest odczytywany sad.gif

Problem rozwiązany.
Okazało się, że jedna z klas zaczyna się od " <?" zamiast od "<?" przez co widoki były nieprawidłowo przetwarzane a co za tym idzie redirecty traciły sesję i powoli działały.

Może komuś się przyda, znalazłem wskazówkę na sieci, że jeżeli ktoś ma takowe problemy a strona w przeglądarce po wciśnięciu ctrl+u zaczyna się od spacji a dopiero potem jest <!doctype... to najczęściej oznacza, że któraś klasa zaczyna się od " <?" albo kończy się "?> " co stwarza takie problemy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.