Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Symfony2 i wylaczenie twig
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
justbcompany
Witajcie,

ustawiam sobie w config.yml obsluge template w php (na przemian wylaczajac rowniez twig dla testow). Glownie chodzi mi o obsluge templi w php i to owej obslugi nie jestem wstanie ostatecznie wlaczyc.

Sam kontroler ustawiony na .php, widok tez z rozszerzeniem .php.

Symfony mam w wersji 2.6, instalowalem je przez composera w standardowej edycji.
Forti
powoli kolego... co chcesz osiągnąć? Wyłączyć twiga i stosować zwykłe templatki z .php?
justbcompany
Dokładnie o to chodzi smile.gif

Chcę korzystać z templatek gdzie będę używał tylko php. Jeżeli twig jest mocno zakorzeniony w symfony mógłby zostać w systemie, jednak nie chciałbym z niego korzystać smile.gif

W przeszłości często rezygnowałem z systemów takich jak smarty. Oddzielałem tylko logikę od widoku, gdzie w widoku spokojnie używałem php. Tutaj głównie chodzi o szybkość i wydajność. Nie znalazłem porównań twiga do php, nie wiem jeszcze jak dokładnie twig renderuje, cashuje itd. widoki, ale nawet przy tych opcjach jest to kolejny narzut i pomniejszenie wydajności.
justbcompany
Udało się. Nie dodałem adnotacji.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.