Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP] Upload nie działa
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ambrylun
Witam ! Zrobiłem sobie taki testowy upload do projektu, ustawiłem w php.ini ścieżkę do której mają się wysyłać pliki. Zmieniłem prawa dostępu do tej ścieżki tak żeby każdy miał do niej dostęp, napisałem taki krótki kodzik w htmlu:
  1. <!doctype html>
  2. <head>
  3. <meta charset="utf-8">
  4. <title>file upload</title>
  5. </head>
  6. <body>
  7. <form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
  8. <input type ="file" name ="file">
  9. <input type="submit" value="upload">
  10. </form>
  11. </body>
  12. </html>

z kolei ten plik "upload.php" zostawiłem na razie pusty, klikam na upload ale nie mam żadnych plików w katalogu do którego miały być wysłane. Co może być nie tak ?
Wazniak96
upload.php pusty, a powinien być pełny... A tak już na serio to musisz przez PHP zapisać te dane. Tutaj Masz napisane co i jak smile.gif

PS: Używaj znaczników BBCode w przyszłości smile.gif
Kshyhoo
Witamy na Forum, zapoznaj się z panującymi tu zasadami.
Cytat(ambrylun @ 14.12.2014, 10:57:39 ) *
z kolei ten plik "upload.php" zostawiłem na razie pusty, klikam na upload ale nie mam żadnych plików w katalogu do którego miały być wysłane. Co może być nie tak ?

To w jaki sposób chcesz uplowadować plik, za pomocą czarnej magii?
Terrorizer
W upload.php musisz poustawiać ścieżki zapisu i warto sprawdzić takie rzeczy jak przynajmniej rozszerzenie i rozmiar pliku
ambrylun
e nie wiedziałem, że tak to działa na filmiku widziałem jak koleś wrzucał plik php bez niczego. Ale dobra dzięki, moze pomoże smile.gif
Terrorizer
Dobrze jest zawsze zerknąć na kilka równoległych tutoriali i porównać.
Dopiero potem pisać sobie własny kod.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.