Witam ! Zrobiłem sobie taki testowy upload do projektu, ustawiłem w php.ini ścieżkę do której mają się wysyłać pliki. Zmieniłem prawa dostępu do tej ścieżki tak żeby każdy miał do niej dostęp, napisałem taki krótki kodzik w htmlu:
z kolei ten plik "upload.php" zostawiłem na razie pusty, klikam na upload ale nie mam żadnych plików w katalogu do którego miały być wysłane. Co może być nie tak ?
Wazniak96
14.12.2014, 11:01:29
upload.php pusty, a powinien być pełny... A tak już na serio to musisz przez PHP zapisać te dane. Tutaj Masz napisane co i jak
PS: Używaj znaczników BBCode w przyszłości
Kshyhoo
14.12.2014, 11:08:16
Witamy na Forum, zapoznaj się z panującymi tu zasadami.
Cytat(ambrylun @ 14.12.2014, 10:57:39 )
z kolei ten plik "upload.php" zostawiłem na razie pusty, klikam na upload ale nie mam żadnych plików w katalogu do którego miały być wysłane. Co może być nie tak ?
To w jaki sposób chcesz uplowadować plik, za pomocą czarnej magii?
Terrorizer
14.12.2014, 11:24:25
W upload.php musisz poustawiać ścieżki zapisu i warto sprawdzić takie rzeczy jak przynajmniej rozszerzenie i rozmiar pliku
ambrylun
14.12.2014, 11:33:23
e nie wiedziałem, że tak to działa na filmiku widziałem jak koleś wrzucał plik php bez niczego. Ale dobra dzięki, moze pomoże
Terrorizer
14.12.2014, 11:43:29
Dobrze jest zawsze zerknąć na kilka równoległych tutoriali i porównać. Dopiero potem pisać sobie własny kod.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.