Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP]Zapętlenie formularza
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dawid22441
Witam
Jakiś czas temu poprosiłem o pomoc przy wysyłaniu formularza pod konkretny link.
Działa on tak,że zaznaczamy checkboxem uzytkownikow do ktorych ma zostać wysłana treść formularza
kod do wybrania użytkowników wygląda tak:

$query = "SELECT nick FROM nazwa_bazy ORDER BY nick";
$result = mysql_query($query);
$num_results = mysql_num_rows($result);
for($i = 1; $i <= $num_results; $i++)
{
$row = mysql_fetch_array($result);
$nick = stripslashes($row["nick"]);
echo "<td>$nick<input type=\"checkbox\" name=\"niczek\" value=\"$nick\"></td>";
}

lista użytkowników wyświetla się poprawnie,ale po zaznaczeniu kilku z nich formularz wysyła się do tylko jednej osoby
pewien użytkonik podpowiedzial mi ,że powinienem zebrać wartości checkboxow jedno pole z wykorzystaniem JavaScript. Szukalem o tym w internecie, probowalem sam cos wymyślić,ale nie wychodzi mi to niestety.
Jakby ktoś mial jakis pomysł to bedę wdzieczny jesli mi pomoże z tym formularzem smile.gif
rad11
Po za tym tekstem "formularz wysyła się do tylko jednej osoby" ciezko jest stwierdzic jaki masz problem?
dawid22441
faktycznie nie sprecyzowałem dokładnie
to ma działac tak ,że jak zaznacze np 40 osób to dane z formularza wyśle do tych 40 osób
a teraz jeśli zaznacze te 40 osób to wysyła tylko do jednej, resztę pomija
rad11
  1. <input type=\"checkbox\" name="niczek[]" value=\"$nick\">

powinno Cie zadowolic.
dawid22441
Probowalem juz tego i nie działa, napisalem w pierwszym poscie ze formularz wysyłany jest pod konkretny link a nie do pliku na moim serwerze
rad11
Zeby dostac sie do swojego pliku tez musisz podac konkretny link , a jak wyglada odebranie danych w tym konkretnym linku?
rad11
Jak nie wiesz w jaki sposob sa odbierane dane itd. to nie uda Ci sie nigdy wykonac takiej operacji. Jesli chodzi o wyslanie kazdej wartosci zaznaczonego checkboxa to podany przyklad jest odpowiedni.
dawid22441
hmm w tym temacie http://forum.php.pl/index.php?showtopic=23...t&p=1142865 Nospor podpowiedział jak nalezy to zrobic, tylko tak jak napisalem na poczatku, probowalem cos wykombinować lecz mi nic nie wyszlo niestety
nospor
I super. Nie ma powodu, bys zakladal kolejny identyczny temat
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.