Mam tabelę miasto z kolumnami id, nazwa. Chodzi o wyświetlenie jej zawartości. Mam to zrobić za pomocą pętli foreach. Wymyśliłem, że dane pobrane z bazy wstawię do tablicy asocjacyjnej, aby w łatwy sposób dostać się do danych np. row['id'], row['nazwa']. Tylko jest probem, że warunek zadania to użycie pętli foreach, która nie chce być posłuszna

Oto kod:
$servername = 'localhost'; $username = 'root'; $password = 'qsdfg'; $dbname = 'baza'; //create connection $conn = mysqli_connect($servername, $username, $password, $dbname); // Check connection if (!$conn) { } // select table 'miasto' $sql = "SELECT id, nazwa FROM miasto"; $result = mysqli_query($conn, $sql); echo '<table border="1"> <tr><th>ID</th><th>Nazwy miast</th></tr>'; while($row = mysqli_fetch_assoc($result)){ foreach($row as $id => $row['nazwa']) }
Gdy użyję samej pętli while to ładnie wyświetla tabelę. Natomiast foreach powoduje takie cuda:

Szukałem już wielu rozwiązań w internecie i już mam lekko dosyć . Dlatego też piszę tutaj na forum.