Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]cURL - problem po kilku dniach z logowaniem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
wariat12
Witam,
mam taki problem. Napisałem kilka dni temu skrypt oparty na cURL, który się automatycznie logował i pobierał dane ze strony. Chciałem dzisiaj wprowadzić w nim kilka zmian i uruchomiłem go testowo, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. I tu pojawił się problem, okazuje się, że skrypt ma problem z zalogowaniem, ma ktoś może pomysł jaka może być tego przyczyna? Kilka dni temu śmigał super, a dziś uruchamiam i odrzuca próbę logowania, odniosłem wrażenie, że może problem jest z plikiem cookie, ale nie wiem jak go edytować, żeby skrypt zaczął działać. Dodam, że skrypt wraz z plikiem cookie trzymam na dropboxie i po prostu sciągnąłem go na maszynę, na której normalnie śmigał w środę. Prosiłbym o jakąś podpowiedź jak to naprawić.
johny_s
Napisałeś skrypt a teraz nie potrafisz sprawdzić co z nim jest nie tak?
Powód może być różny od najprostszych zmian na stronie po zabezpieczenie serwisu przed używaniem takich skryptów.
wariat12
dzięki bardzo, tak jak pisałem problem był z plikiem cookie, wystarczyło pobrać go od nowa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.