Jestem świeżakiem, zatem proszę o tony cierpliwości. Jeśli przetrwam przygodę z PHP/MySQL to być może wykażę cierpliwość w przyszłości wobec innych osób.
DO RZECZY:
W celach treningowych postanowiłem napisać prymitywny słownik angielsko-polski wyszukujący nazwy kolorów.
Stworzyłem bazę MySQL zawierającą tabelę z trzema kolumnami. Wszystko najwidoczniej się udało i po podejrzeniu w PHPmyAdmin widać bazę o nazwie słownik, z tabelą slownikenpl i kolumnami o nazwie "numerID", "angielski" i "polski"
Na razie zależy mi, aby z bazy MySQL pobrać odpowiedni wiersz i żeby zwrócił mi np. wyraz "biały" z kolumny "polski". Próbuję to zrobić poprzez pobranie wiersza zawierającego "white" z kolumny "angielski" przy pomocy WHERE.
Mam taki kod:
<?php $con=mysqli_connect("localhost","root","haslo","slownik"); // Check connection if (mysqli_connect_errno()) { } $imie = 'white'; $sql="SELECT angielski, polski FROM slownikenpl WHERE angielski = '$imie'"; if ($result=mysqli_query($con,$sql)) { while ($row=mysqli_fetch_row($result)) { } mysqli_free_result($result); } mysqli_close($con); ?>
Po wykonaniu kodu w przeglądarce pojawia się zupełnie pusta strona. Zero wyświetlanych błędów.
Co robię nie tak? Walczę już z tym dwa dni i nie mam już siły grzebać po Internecie. Wiem, że to zapewne coś trywialnego, ale please help

Pozdrowienia
Rafał