Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Zapis pliku na serwerze
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Fallenka
Mam problem, robię stronkę a ponieważ cierpię na brak czasu (nie żebym była leniwa wink.gif ) chciałam skorzystać z gotowego rozwiązania z już istniejącej strony.
Niestety zarówno mój poprzednik jak i ja nie poradziliśmy sobie z zapisem plików graficznych na serwerze.

Sprawa wygląda następująco: mam formularz edycji produktu (taki cms) wszystko ładnie działa oprócz zapisu zdjęć na serwerze (nazwy jak najbardziej zapisuje w bazie mysql).
Poniżej przedstawiam fragment kodu oczywiście z pominięciem oczywistości i nic nie wnoszących fragmentów.

1.  
  2. if ($laduj_name=='') $laduj_name=$pict;
  3. if ($REQUEST_METHOD==POST) {
  4. if ($laduj != ''){
  5. @copy($laduj, "img_upl/$laduj_name");
  6. @copy($laduj, "img_upl/$laduj_name2");
  7. @copy($laduj, "img_upl/$laduj_name3");
  8.  
  9. }
  10. if ($id=='') {
  11. $sql7=mysql_query("INSERT INTO products (... photo_url, photo_url2, photo_url3) VALUES (...'$laduj_name','$laduj_name2','$laduj_name3')");
  12. $kom1="<tr><td colspan=2><font face=verdana size=1 color=red><b>Dodanow nowy produkt</td></tr>";
  13. } else {
  14. $sql7=mysql_query("UPDATE products SET ..... photo_url='$laduj_name', photo_url2='$laduj_name2', photo_url3='$laduj_name3'... where product_id=$id");
  15. $kom1="<tr><td colspan=2><font face=verdana size=1 color=red><b>Zmodyfikowano produkt</td></tr>";
  16.  
  17. ......
  18.  
  19. <form name=prod method=POST action=$PHP_SELF ENCTYPE=multipart/form-data>
  20. <input type=hidden name=id value=$id>
  21.  
  22. ......
  23.  
  24. <input type=hidden name=pict value=$r->photo_url>
  25. <tr>
  26. <td class='naglowek'>Zdjęcia max(50KB)</td>
  27. <td class='naglowek'>Aktualny plik: $r->photo_url <INPUT NAME=laduj size=36 TYPE=FILE>
  28. </tr>
  29. <input type=hidden name=pict2 value=$r->photo_url2>
  30. <tr>
  31. <td class='naglowek'></td>
  32. <td class='naglowek'>Aktualny plik: $r->photo_url2 <INPUT NAME=laduj size=36 TYPE=FILE>
  33. </tr>
  34. <input type=hidden name=pict3 value=$r->photo_url3>
  35. <tr>
  36. <td class='naglowek'></td>
  37. <td class='naglowek'>Aktualny plik: $r->photo_url3 <INPUT NAME=laduj size=36 TYPE=FILE>
  38. </tr>
  39.  
  40.  

Oczywiście pięknie proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu biggrin.gif
mmmmmmm
$_FILES['laduj'] - tam szukaj wybranych plików
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.