Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z nowym oknem
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
toni22
Witam.
Mam malutki problemik , moze ktoś bedzie wiedział o co chodzi.

Posługują się skryptem który otwiera nowe okno o okreslonych rozmiarach.

1. <!--
  2. function displayWindow(url, width, height) {
  3. var Win = window.open(url,"displayWindow",'width=' + width + ',height=' + height + ',resizable=1,scrollbars=yes,menubar=yes,location=no' );
  4. }
  5. //-->

ponizej na stronie mam wstawiony taki o to link

1. <a href=# onclick=javascript:displayWindow('opis_obiektu.php?IDd=$IDd',779,585)

(jest ich powiedzmy 10 na stronie kazdy z innym ID)

wszystko działa dobrze , ale rozchodzi mi sie o jedną niedogodność.Gdy juz jest otwarte nowe okno i niezamykajac go klikam w inny link , niepojawia sie nowe okno lecz ładuje do tego samego wcześniej otwartego.Chodzi o to żeby każdy "opis_obiektu" otwierał w nowym oknie.Wiem że czegoś brakuje ale neiwiem czego.
Proszę o pomoc , z góry dziękuje.
Pozdrawiam
scanner
Każde okno ma taką samą nazwę. Zmień nazwę okna na dynamiczną i dla każdego linku uzyskasz inny window.
Kod
<script>
<!--
function displayWindow(ID, width, height ) {
var Win = window.open('opis_obiektu.php?IDd=' + ID, 'window_' + ID,'width=' + width + ',height=' + height + ',resizable=1,scrollbars=yes,menubar=yes,location=no' );
}
//-->
</SCRIPT>
  1. <a href="javascript:void();" onclick="javascript:displayWindow( $IDd ,779,585)">opis</a>
toni22
Wielkie dzięki Skaner wszystko działa już pieknie tak jak chciałem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.