Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS] "Odświeżenie" javascriptów/ drzewa DOM
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
NickOver
Cześć smile.gif
W większości projektów do zmiany zawartości strony używam ajaxa. Niestety bardzo często mam problem z podpięciem niektórych bibliotek do elementów (dropzone.js, switchery, itd.). Chciałem się Was zapytać jak Wy radzicie sobie z takimi problemami? Wiem, najłatwiej było by odświeżać całą stronę, jednakże ostatnio praktycznie zawsze używam socketów lub p2p przez co odświeżanie będzie uciążliwe dla użytkowników. Dodam że nie mówię o sytuacji w której wystarczy użyć eval() lub ajaxowego pobrania skryptu.
Pozdrawiam
NickOver
darko
1. Ładuj jsy zewnętrzne na samym końcu korzystając z atrybutu defer.
2. Do działań następujących w przyszłości lub takich, które dopiero się pojawią użyj obietnic i / lub jquery.on z trzema argumentami.
Comandeer
Cytat
Dodam że nie mówię o sytuacji w której wystarczy użyć eval()

Np?

Tego typu rzeczy w przypadku jQuery można fajnie podpinać przy pomocy globalnych helperów Ajaksowych: https://api.jquery.com/category/ajax/global...event-handlers/
NickOver
Cytat(Comandeer @ 19.12.2015, 19:19:38 ) *
Np?

Tego typu rzeczy w przypadku jQuery można fajnie podpinać przy pomocy globalnych helperów Ajaksowych: https://api.jquery.com/category/ajax/global...event-handlers/

Np. dropzone.js głównie przez tą bibliotekę napisałem ten temat. Problem polegał tam na tym że mimo dołączenia skryptu przez jquerowe getScript();, użycie eval, i jeszcze parę prób (wszystkie zostały spisane TU), akcja się nie podpinała do elementu. Jednakże zachowując taką samą strukturę strony i podpinając plik przez html'owy <script> wszystko działało.

Co do eventów ajaxowych to właśnie tak robiłem (+eval oczywiscie).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.