Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: kotwiczenie do ukrytego diva po jego pokazaniu
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
InosU31
Witam

Swoja przygodę z JavaScriptem dopiero zaczynam ponieważ postanowiłem, że muszę się podszkolić w tym języku bo potrzebuje go do swojej strony.
Znalazłem taki skrypt na necie, który pokazuje mi i chowa zawartość w ukrytym divie.

1. function op(obj) {
  2. x=document.getElementById(obj);
  3. if(x.style.display == "none") {
  4. x.style.display = "block";
  5. window.location.hash = "#kotwica_blad";
  6. }
  7. else x.style.display = "none"
  8.  
  9. }

chciałbym aby po pokazaniu zawartości ukrytego diva (kliknięciu na link) przeniosło mnie do zawartości ukrytego diva. Skrypt działa - będę musiał go pewnie przerobić bo chciałbym żeby po kliknięciu na linka zmienił się tez tekst tego linka.

Umieściłem jak widać w skrypcie instrukcje która ma mnie przenieść do id="kotwica_blad" ale to nie działa.

bardzo proszę o jakies podpowiedzi bo szykałem na googlach ale nic nie ma na ten temat

Pozdrawiam
Comandeer
Akurat to można osiągnąć o wiele prościej stosując :target + transition w CSS wink.gif

A co nie działa dokładnie? Bo na oko powinno działać.

BTW wszystkie zmienne w JS trzeba deklarować.
InosU31
Witam

Jeśli chodzi o :target to chyba nie wszystkie przegladarki to obsługują dlatego chiałem zastosować js;-) okazalo sie ze to co podałem działa ale tylko raz tzn. jak za pierwszym razem klikne linka to kotwica dziala ale jak klikne drugi raz to nie dziala;-)

dzieki za zainteresowanie i pomoc ;-)

pozdrawiam

Comandeer
Cytat
Jeśli chodzi o :target to chyba nie wszystkie przegladarki to obsługują dlatego chiałem zastosować js

http://caniuse.com/#feat=css-sel3 → wszystko, oprócz IE8-.

Możesz pokazać jakiś przykład w działaniu, np. na jsfiddle.com?
InosU31
Witam

wszystko już działa ;-)

Dzięki za pomoc :-)

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.