Działa to tak: rejestrujemy się na stronie przed facebooka. Dane z facebooka lecą do bazy danych, a dodatkowo jest zrobiony skrypt na generowanie unikatowego kodu, który również zapisuje się do bazy.
Wygląda to tak: tabelka "użytkownicy"
Struktura: ID, uniqueid, username, graphid
I teraz tak. Mam skrypt na logowanie, gdzie po wpisaniu uniqueid, wyszukuje rekordu w bazie, jeżeli znalazło, to wyskakuje że zalogowano poprawnie. Jeżeli nie znalazło, czyli wpisano uniqueid, którego nie ma w bazie - wyskakuje, że błąd, że wprowadzono złe dane.
Wszystko działa w oparciu o ten kod:
{ echo <<< table <tr><td class="menu"><b>Panel<font color="#FFFF66"> Logowania</font></td></tr> <tr><td class="tlomenu"><div class="linki"> table; { $uniqueid = $_POST['login']; uniqueid='$uniqueid'"); { $_SESSION['SESJALOGOWANIA'] = $informacja['uniqueid']; echo '<div class="uwaga">Zalogowano poprawnie.</div><META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT="0; URL=index.php">'; } else { echo '<p>Zostały wprowadzone nieprawidłowe dane. Identyfikator uzyskuje się przy rejestracji konta za pomoca Facebook.</p>'; } } echo <<< LOGOWANIE <form action="?akcja=login" method="post"> Identyfikator (UNIQUEID) :<br> <input type="text" name="login"> <input type="submit" value="Zaloguj" name="true" /></form> LOGOWANIE; }
Moje pytanie brzmi. Jeżeli już znalazło uniqueID w bazie i wyskoczy, że zalogowano POPRAWNIE, to jak wyciągnąć dane z tego rekordu, w którym znaleziono prawidłowe uniqueid.
Np. mam w bazie
ID: 0
unique id: 123213123
username: Użytkownik
graphid: 8888888
I chcę pobrać dane z wpisu, w którym znaleziono poprawne uniqueid.
Czyli np po zalogowaniu chcę zrobić tak:
Wpisane uniqueid: $uniqueid
Twoj nick: (tutaj zmienna)
Graphid: (tutaj zmienna)