Cytat
Hmm… W jaki sposób niby to blokuje aplikację?
Nie blokuje że nie można nic wykonać chodziło mi, że wykorzystuje ten sam wątek.
Tak na prawdę to patrząc na te możliwości muszę trochę poczytać o działaniu przeglądarek i wykorzystaniu przez nie wielowątkowości z wykorzystaniem procesorów wielordzeniowych, ponieważ trochę się w tym zagmatwałem.
Założenie było takie żeby nie obciążać danego wątku w którym pracuje aplikacja i żeby kolejne wątki były wykonywane w architekturze wielordzeniowej.
Trochę chyba za bardzo zachwyciłem się tym że gdzieś przeczytałem o tym że za pomocą Worker-a można coś takiego zaimplementować.
Aplikacja o wykonaniu której rozmyślam miała by ładować bardzo dużo zdjęć wysokiej jakości. Będę musiał raczej rozwiązać to w taki sposób że miniaturę odczytam z nagłówka jpg a następnie to co nie uda się doładować wysokiej jakości będę ładował kawałkami i uzupełniał widok...coś w ten deseń :-) ...jeszcze nie wiem jak ale poszperam w necie.
W linku podanym przez trueblue przeczytałem o "link prefetching". Korzystaliście z tego?...co znaczy że ładuje w czasie bezczynności przeglądarki(czy stan bezczynności to np: nie wysyłanie zapytań do serwera przez dany czas ? )...jeżeli zacznie ładować a użytkownik wróci np: do korzystania z aplikacji to przerywa ładowanie i powraca przy kolejnej przerwie.