Chciałem Was się poradzić jak wprowadzić obsługę kodu php w plikach szablonów TPL. Oto moje pliki:
./includes/template.php
<? class Template { var $TplEx = 'tpl'; function AddBlock($Name, $Value) { $this->TemplateVars[$Name] = $Value; } function Block($Name, $Value, $String) { } function Display($Page) { foreach ($this->TemplateVars As $Name => $Value) { $FHandle = $this->Block($Name, $Value, $FHandle); } return $FHandle; } } ?>
./includes/parse.php
<? include (\"template.\" . $PhpEx); include (\"languages/\" . $CurrentLanguage . \"/main.\" . $PhpEx); $Tpl = new Template; $Tpl->AddBlock('Global_CurrentTemplate' , $Language['Global']['CurrentTemplate']); $Tpl->AddBlock('Global_RootPath' , $Language['Global']['RootPath']); $Tpl->AddBlock('Global_IncludeModule' , $Language['Global']['IncludeModule']); ?>
./languages/polish/main.php
<? $Language['Global']['CurrentTemplate'] = $CurrentTemplate; $Language['Global']['RootPath'] = $RootPath; $Language['Global']['IncludeModule'] = @include(\"./a.php\"); ?>
Od razu uprzedzam, że obciąłem kilkadziesiąt zmiennym w plikach: ./includes/parse.php i ./languages/polish/main.php. Bo po co zaśmiecać kod? Są przykłady.
To jest działający system szablonów. Tylko prosiłbym Was o pomoc jak zmodyfikować skrypt by obsługiwał kod php w plikach TPL.
Z góry dziękuje i serdecznie pozdrawiam!