Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]size
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Damalin
Witam, jak dodać do skryptu żeby można było przesyłać pliki nie większe niż 1mb ? próbowałem dodać ['size'] ale wywalało błędy
  1. $sciezka = 'weryfikacja/';
  2. if(move_uploaded_file($_FILES['plik']['tmp_name'], $sciezka.$_FILES ['plik']['name']))
kapslokk
http://php.net/manual/en/features.file-upload.php
Pod komentarzem: // You should also check filesize here.
Damalin
Cytat(kapslokk @ 16.12.2016, 14:51:32 ) *
http://php.net/manual/en/features.file-upload.php
Pod komentarzem: // You should also check filesize here.

Nic to nie pomaga
  1. $sciezka = 'weryfikacja/';
  2. if(move_uploaded_file($_FILES['plik']['tmp_name'], $sciezka.$_FILES ['plik']['name']))
  3. if ($_FILES['plik']['size'] > 1000000) {
  4. throw new RuntimeException('Exceeded filesize limit.');
  5. }
kapslokk
Ale jakis blad wywala? Poza tym ten warunek, który teraz umieściles, pozwala na przesłanie tylko tych plików, których rozmiar jest większy niż 1000000
Pyton_000
Ten warunek nic nie daje bo jest sprawdzany PO przesłaniu pliku... On ma być PRZED move_uploaded_file
Damalin
Pokazuje mi prawidłowo gdy jest za duży, lecz gdy np wgrywam pusty plik txt to mi nie zapisuje jego nazwy do bazy (jesli usune ten warunek size to zapisze)
  1. if ($_FILES['plik']['size'] > 1024) {
  2. echo "za duzy";
  3. }
  4. $sciezka = 'weryfikacja/';
  5. if(move_uploaded_file($_FILES['plik']['tmp_name'], $sciezka.$_FILES ['plik']['name']))

Ok już chyba działa prawidłowo, dzięki Panowie za pomoc smile.gif
Niree
Nie wiem co Ty kombinujesz.

1. if ($_FILES['plik']['size'] > 1024) {
  2. echo "za duzy";
  3. }
  4. else
  5. {
  6. $sciezka = 'weryfikacja/';
  7. move_uploaded_file($_FILES['plik']['tmp_name'], $sciezka.$_FILES ['plik']['name']);
  8. }
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.