Może najpierw wyjaśnię jaśniej o co mi dokładnie chodzi.
Zwykły użytkownik klika na stronie w wybrane zadanie -> do bazy danych (tabela z kliknięciami) zapisują się różne informacje (Adres IP, godzina, id kliknięcia..itd)
W Panelu administratora mam zakładkę "Kliknięcia", wyświetlają mi się kliknięcia z tabeli z kliknięciami. - No i tutaj mam taki problem, chciałbym dorobić możliwość zaznaczenia chceckboxem wybranego "kliknięcia przez użytkownika", a następnie kliknięcie w button potwierdzający, który usunie wszystkie zaznaczone "kliknięcia" z tabeli z kliknięciami, przeniesie je do tabeli z rozliczonymi kliknięciami i doda użytkownikowi kwotę za te kliknięcie do salda konta.
Odnośnie mysql, myślę że sobie poradzę, ale mam problem po stronie HTML i PHP.
Tabela z kliknięciami po stronie HTML:
<table width="100%" cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" id="table" class="tablesorter"> <thead> <tr> </tr> </thead> <tfoot> <tr> </tr> </tfoot> <tbody> <?php getClicksReport(); ?> </tbody> </table> <input name="akceptlead" class="deletebtn" type="submit" value="Akceptuj zaznaczone Leady" title="Akceptuj zaznaczone Leady"/>
Funkcja generująca "kliknięcia" z bazy danych:
function getClicksReport() { echo '<td>' . $click['id'] . '<span class="idcheckbox"><input name="id[]" type="checkbox" value="'.$click['id'].'"/></td>'; } }
No i właśnie, tutaj jest problem, dodałem button pod tabelą, dorobiłem checkboxa obok id w pierwszej kolumnie.
Ale nic się nie dzieje, button nie reaguje, tutaj jest ten "kluczowy kod", nie wiem co jest z nim nie tak.
for($i=0; $i<$total; $i++) { $akceptujLeada = mysql_query("DELETE FROM leads WHERE id ='".$_POST['id'][$i]."'") or die(mysql_error()); } }
Z Góry dziękuje za pomoc!