Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP] Lista, edycja i druk
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
shy
Witam, nie wiem czy poprawnie wytłumaczę istotę wątku, lecz spróbuję.

Otóż mam przykładową listę pobraną z bazy oraz dołączone do niej odnośniki:

ID | Imię | Nazwisko
1 | Jan | Kowalski [edytuj] [drukuj]
2 | Piotr | Nowak [edytuj] [drukuj]

Chciałbym, aby po kliknięciu przycisku DRUKUJ otwierało się nowe okno o określonych wymiarach, a w nim znajdowały się pobrane dane.
np. www.example.com/strona.php?id=1, a na stronie widniałby napis ID:1, JAN KOWALSKI. Ponadto zależałoby mi na tym, aby automatycznie uruchomiło się menu drukowania (ctrl+p).

W przypadku przycisku EDYTUJ chciałbym aby otwierała się po prostu nowa strona (www.example.com/edytuj.php?id=2) z wypełnionym formularzem, który możemy edytować i zapisać.

Bardzo proszę o pomoc, ponieważ główkuję przy tym już dłuższą chwilę facepalmxd.gif
nospor
No dobra, ale z czym masz problem?
shy
Hmm... do tej pory udało mi się jedynie odczytać i wyświetlić dane z bazy. Wyczytałem, że powinienem użyć metody GET, ale mam kompletny mętlik w głowie gdy próbuję się zabrać za to, żeby przesłać dane do nowego okna sciana.gif
nospor
pierwszy przyklad z brzegu z googla
http://www.php.pl/Wortal/Artykuly/PHP/Pods...usuwanie-danych
shy
Chodzi mi bardziej o to, aby po kliknięciu w DRUKUJ otwierało się okno o rozmiarze X na Y z adresem example.com/druk.php?id=1, która to pobierze dane na postawie tego ID1, wyświetli i automatycznie otworzy menu druku. Bardzo proszę o pomoc.
nospor
Pytales tez o EDYTUJ. Skoro cie wiec EDYTUJ nie interesuje to po grzyba wrzucasz to do pytania?!
shy
O edytuj chodziło mi również, dziękuję za poświęcenie czasu. Przed napisaniem posta przeglądałem artykuły w google ale jako, że jestem zielony niewiele udalo mi się z nich "zlepić".
kallosz
skorzystaj z
Kod
window.print()
shy
Mógłby ktoś zarzucić CHOĆ LINIJKĄ kodu, która może mnie naprowadzić bardziej? Chodzi o to przekazanie i druk :F
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.