Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]onmouseover
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
trebron
Witam. W globalnych ustawieniach czatu mam m.in. zdefiniowane jak ma wyglądać link z tagiem [urlMovie]
  1. $s = $text;
  2. $s = preg_replace("/\[urlMovie=([^()<>\s]+?)\]((\s|.)+?)\[\/url\]/i", "<i><b><a style='color:#00405E; font-family:Verdana; text-decoration:none;' target=_blank href=/redir.php?url=\\1>\\2</a></b></i>", $s);

Moim celem jest, aby po najechaniu kursorem na link pojawiła się tabelka plakatu z nazwą. W tym celu chcę użyć onmouseover
  1. onmouseover=\"return overlib('<table cellpadding=0 cellspacing=0 border=0 width=100%><td colspan=3 align=center style=\'font-size: 12px; font-weight:bold; background-color:#222323;\'>$name</td><tr>$poster2<td style=\'font-size:11px; font-weight:bold;\'>$opis</td></tr></table>', WIDTH, 500, DELAY, 200);\" onmouseout=\"return nd();\"

Niestety wszelkie proby dodania onmouseover do parametru replacement kończą się fiaskiem.
Salvation
A nie możesz jedynie dodać klasę do tego co miałeś oryginalnie, a resztę ogarnąć osobnym JS-em spoza tego modułu?
trebron
nie za bardzo wiem jak miałbym to zrobić i gdzie zapisac
Salvation
A co to jest za system z którego korzystasz? Bo skoro masz dostęp do kodu źródłowego, to wystarczy znaleźć odpowiednie miejsce na umieszczenie kodu JS.
trebron
Tylko jak ten kod miałby wyglądać?
Salvation
Nie testowałem, ale sprawdź. No i musisz ten kod JS dopisać we własnym zakresie.

1. $s = preg_replace("/\[urlMovie=([^()<>\s]+?)\]((\s|.)+?)\[\/url\]/i", '<a class="poster" data-poster-info="true" target="_blank" href="/redir.php?url=\\1">\\2</a>', $s);

1. a.poster {
  2. color: #00405e;
  3. font-family: Verdana;
  4. font-style: italic;
  5. font-weight: bold;
  6. text-decoration: none;
  7. }

[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. const $posters = document.querySelectorAll('a.poster[data-poster-info="true"]');
  2.  
  3. $posters.forEach(($poster) => {
  4. $poster.addEventListener('mouseover', (event) => {
  5. // yours code
  6. });
  7. });
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
trebron
Niestety nic z tego, pewnie robie cos źle, nie za bardzo wiem czy utworzyc nowy plik js i z jaką nazwa, czy dopisac gdzies w pliku ten kod js
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.