Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wieczny pasek na dole strony
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
mike
Ok, mam dla Was wyzwanie a raczej pytanie.

Czy posiadacie skrypt, który powoduje pojawienie się paska na dole strony, który zawsze tam jest nawet po przewinięciu stronki w dól a potem w górę.
Taklie upierdliwe coś,. które tam jest.

Oto przykład : http://isar.pl/oferty/a/projekt_01.jpg
Na pasku tym ma być jeżdżący tekst i malutki przycisk do pozbycia się go.

Czy któs wie jak to zrobić questionmark.gif
Prosze Was bardzo, bardzo mi to potrzebne.
wassago
wystarczy CSS:
  1. <div style="height: 50px; width: 100%; position: fixed; bottom: 0px; left: 0px; right: 0px;">zostan na dole</div>
mike
Hmmm, chyba źle się wyraziłem i przez to wprowadziłem Was w błąd.

Chodzi mi o efekt gdzie ten pasek znajduje się na dole ekranu a nie samej strony. I przewijanie strony nie wpływa na obecnośc paska na dole ( on zawsze tam jest ).

No i pozostaje nadal kwestia zamknięcia go.
bregovic
Najpierw patrzysz tutaj, i znajdujesz to, a z tamtąd możesz dojść to żęczy tak ciekawych jak to, lub właściwie to.
Konkretny przykład też jest dostępny. A teraz drogie dzieci, powiedzcie mi czego nie da się zrobić z CSS snitch.gif
mike
Hmmm, przyznam bregovic, że niewiele mi pomogłeś a tylko namieszałeś w głowie smile.gif
Potrzebuje po prostu czegos co zrobi taki efekt jak na dowolnej stronie na republice, np. pierwsze z brzegu: http://republika.pl/naszklemalowanie/. Takie okienko u góry ( otwórzcie IE ). Z tym że ja che żeby okienko było na dole i przejeżdżał w nim tekst.
Cysiaczek
No człowieku. Poczytaj troche o DHTML-u. To jest zwykła warstwa z właściwością 'pozostań na dole albo gdzieś indziej'

Tak a propo, to nie rób tego swojej stronie. Jak widze taką reklamę/menu, to mnie szlag trafia i od razu widze amatora
mike
Cytat(Cysiaczek @ 2005-03-11 00:33:00)
No człowieku. Poczytaj troche o DHTML-u. To jest zwykła warstwa z właściwością 'pozostań na dole albo gdzieś indziej'

Tylko że ja nie znam DHTML'a a efekt taki jest mi potrzebny na tyle nagle że nie mam czasu sobie poczytać.
Dlatego proszę na forum, tych którzy wcześniej sobie poczytali.

Cytat(Cysiaczek @ 2005-03-11 00:33:00)
Tak a propo, to nie rób tego swojej stronie. Jak widze taką reklamę/menu, to mnie szlag trafia i od razu widze amatora

No widzisz, mylisz się bardzo. Amatorem nie jestem.
Pasek taki jest wkurzającyu nie przecze, ale bardziej wkurzajęce jest "widzimisie" klienta, który uparł się i chce cos takiego na swojej stronie, pomino moich usilnych sugestii że jest to kiepskie rozwiązanie.

Dlatego ponawiam prośbę, jeżeli ktoś ma/potrafi napisać taki skrypt to proszę o pomoc.

Z góry dziękuję.
bregovic
Eh - widzę że czytać postów to waść się nie nauczył winksmiley.jpg więc powtarzam - link. To jest dokładnie taki sam efekt jak ten shit od republiki, tylko bez js - i działa w przeglądarkach 5+.
Żey był na dole musisz go tylko troszkę pozmieniać - ale trudne toto nie będzie - jak chcesz to daj znać, przepiszę ci to tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.