Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SESSION i zamykanie przegladarki
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Bibas
Witam.

Przepraszam jesli taki temat(y) juz byly, ale prawde mowiac, nie wiedzialem jak zapytac o to przez wyszukiwarke.
Jesli temat juz byl, to prosilbym o link, albo chociaz podpowiedz czego szukac winksmiley.jpg

Otoz chodzi o to, ze pisze skrypt z logowaniem itp. Jest wyjscie za pomoca wylogowania, ale chcialbym, by proces wylogowania zaistnial zaraz, po zamknieciu strony www (chcialbym zeby ten proces byl natychmiastowy, nie chcialbym uzywac niszczenia ciasteczek lub tym podobnych po uplywie pewnego czasu).

Domyslam sie, ze jest to mozliwe, tylko jak?

Pozdrawiam.
ARJ
nieużywasz ciasteczek tylko sesji. po zamknięciu przeglądarki sesja przestaje być ważna czyli user zostaje wylogowany. ciach używasz do zalogowania na dłuższy czas ( coś w stylu zapamiętaj mnie ). więcej informacji manual lub poszukaj na forum o sesjach.
Guest
Cytat(Bibas @ 2005-03-16 20:03:31)
Witam.

Przepraszam jesli taki temat(y) juz byly, ale prawde mowiac, nie wiedzialem jak zapytac o to przez wyszukiwarke.
Jesli temat juz byl, to prosilbym o link, albo chociaz podpowiedz czego szukac winksmiley.jpg

Otoz chodzi o to, ze pisze skrypt z logowaniem itp. Jest wyjscie za pomoca wylogowania, ale chcialbym, by proces wylogowania zaistnial zaraz, po zamknieciu strony www (chcialbym zeby ten proces byl natychmiastowy, nie chcialbym uzywac niszczenia ciasteczek lub tym podobnych po uplywie pewnego czasu).

Domyslam sie, ze jest to mozliwe, tylko jak?

Pozdrawiam.

Nawet jakbyś chciał zniszczyć ciasteczko to raczej nie dasz rady. Oblukaj temat http://forum.php.pl/index.php?showtopic=27708
Bibas
Cytat("Guest")
Nawet jakbyś chciał zniszczyć ciasteczko to raczej nie dasz rady.

Z niszczeniem nie mam problemu - session_destroy() zalatwia sprawe.

ARJ: Dzieki za konkretna odpowiedz - jednym slowem wszystko zadziala u mnie jak nalezy smile.gif
Guest
Cytat(Bibas @ 2005-03-16 22:22:01)
Z niszczeniem nie mam problemu - session_destroy() zalatwia sprawe.

To dlaczego nie możecie mi pomóc? Siedzę nad tym już drugi dzień sad.gif
Darti
Cytat(Guest @ 2005-03-16 22:35:31)

Po pierwsze kim Ty jesteś? A po drugie - może nie zadałeś pytania na tyle (jasno/przejrzyście/krótko/elegancko) żeby na nie odpowiadać?
Code46
Cytat(Darti @ 2005-03-16 22:39:58)
Cytat(Guest @ 2005-03-16 22:35:31)

Po pierwsze kim Ty jesteś? A po drugie - może nie zadałeś pytania na tyle (jasno/przejrzyście/krótko/elegancko) żeby na nie odpowiadać?

Jestem autorem tego http://forum.php.pl/index.php?showtopic=27708 postu. Jaśniej chyba się nie da.
Pozatym przeczytałem bardzo dokładnie to http://www.forum.kasart98.com/viewtopic.ph...der=asc&start=0

Skopiwoałem podane kody do 3 plików tajny.php, index.php i logout.php. Jak mam włączone ciasteczka to jest ok. Ale jak wyłącze ciasteczka to nie jest pamiętana sesja. A przecież sesje są niby takie wspaniałe i lepsze od cookies... Nie wiem już co robić...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.