Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: licznik via mysql :)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bumfank
WItajcie smile.gif

Kolejny problemik smile.gif
pisze stronke i wpadlem na pomysl aby dodawal ile razy obejrzano dany ID i wyniuchalem takie cos:
  1. <?php
  2.  
  3. $zapytanie3 = &#092;"UPDATE `tracklisty` SET `licznik` = `licznik` + 1 WHERE `id` = \" .intval($_GET['id']). \" LIMIT 1\";
  4. $pokaz3=mysql_query($zapytanie3);
  5. ?>

noi dodaje jak ma dodawac ale zle winksmiley.jpg a dokladniej wynik 3 odswiez 5 odswiez 7 odswiez 9, dodaje co 2 a nie co jeden winksmiley.jpg
co zle questionmark.gif smile.gif

przed chwila zauwazylem jedno ze kiedy po dluzszej chwili odswieze dodaje mi + 1 ale kiedy odswieze raz a po jakichs 5s znowu odswieze to mi dodaje +2
Ociu
hm.. skoro 1=2 to daj tak: licznik + 0.5 laugh.gif
bumfank
on kompletnie dziala jak chce tongue.gif
dalem dla jaj + 0,5 noi dodalo 1 pozniej nie dodalo pozniej znowu dodalo, pozniej zmienilem na +1 i mi dodalo 1 a pozniej znowu 2 smile.gif

//////////////// EDIT /////////////////////

ale i tak dalej nie dziala jak ma dzialac ;( prosze pomozcie co moze byc nie tak
grzebalem nawet w samej bazie bo mialem int wczesniej i zmienilem na VARCHAR jakby to mialo jakies znaczenie i dalej dupa:(

//////////////// EDIT2 /////////////////////

noi doszedlem do czegos na firefoxie dodaje co 2 a na IE dodaje co 1 tongue.gif hehehe nice one winksmiley.jpg
rml
ja mam bardzo podobny problem - wszystko dodaje mi dwa razy! ale jakos nikt na tym forum nie wie chyba jak to rozwiazac, bo moj topic jest juz kilka dni i nie ma odpowiedzi...

Tobie dodaje 2 wizyty, a mi po dwa rekordy do bazy. chociaz przy polach w stylu dodawania po 1 (czyli tak jak Twoj licznik) takze robi to samo...

zupelnie nie mam pomyslu czym to moze byc spowodowane...

wyglada to tak jakby dwa razy wykonywal plik, pomimo ze wykonuje go tylko raz...
di@blo
A spróbuj tak:

1. <?php
  2. $id = intval($_GET['id']);
  3. mysql_query(&#092;"UPDATE tracklisty SET licznik = licznik+1 WHERE id = $id\")
  4. or die('Bład - ' . mysql_error() . '!!!');
  5. ?>

U mnie ten sposób działa idealnie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.