Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: mail() na Windach
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
rkuch
Witam. Mam Apache 2.0.52, php 4.3.10 na swoim kompie podlaczonym do netu za NATem. Czy jest sposob, zeby wyslac maila ze skryptu za pomoca np. konta Interii ?
Jak tak, to prosze o rozwiazania, bo nie mam pojecia jak to rozwiazac.
I jeszcze jedna sprawa... Chce w tym mailu umiescic link potwierdzajacy rejestracje, jak to rozwiazac questionmark.gif?
_Mateo
jest - klasa do wysyłania maili, bo przez funkcje mail() wykorzystujesz serwer ktory nie jest autoryzowany - nie moze miec hasla ani konta. Interia nie pozwoli wysłać maila bez autoryzacji bo tak moze powstac duzo spamu. poszukaj na stroce phpclasses.
hwao
albo ustawic w php.ini zeby kozystal z servera ale takowy musi nie wymagac autoryzacji (interia wymaga)
rkuch
Cytat(_Mateo @ 2005-04-12 16:48:31)
jest - klasa do wysyłania maili, bo przez funkcje mail() wykorzystujesz serwer ktory nie jest autoryzowany - nie moze miec hasla ani konta. Interia nie pozwoli wysłać maila bez autoryzacji bo tak moze powstac duzo spamu. poszukaj na stroce phpclasses.

Juz probowalem z klasa PEAR, ale wyswietla mi:

unable to add recipient [rkuch@adres.pl]: Invalid response code received from server

przy probie wyslania za pomoca poczta.fm
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.