Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak przeslac tablice do funkcji w JS?
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
falkor
  1. <input type="radio" name="RodzajOprocentowania" id="RodzajOprocentowania1" value="1"
  2. onclick="tab = new Array(9,10);if(this.checked==true) usun(tab);"/>

1. function usun(tab)
  2. {
  3. //tab = new Array(val)
  4. lista = document.getElementById('OkresLokaty');
  5. opcje = lista.getElementsByTagName('option');
  6. for(i = 0; i <= tab.length; i++)
  7. for(j = 0; j < opcje.length; j++)
  8. {
  9. if(opcje[j].value == tab[i])
  10. {
  11. lista.removeChild( opcje[j] );
  12. break;
  13. }
  14. }
  15. }

Powyzszy kod nie dziala.Nie wiem Jak przeslac tablice tab z tymi wratosciami.To musi byc koniecznie tablica bo przy jeszce kilku radiobuttonach bedzie inna liczba wartosci w tej zmiennej tablicowej.Prosze o pomoc... sad.gif
dasko
O żadne przesyłanie tablicy to na pewno nie chodzi ;] Zwykły błąd składni smile.gif
Cytat
for(i = 0; i <= tab.length; i++)

Zapomnialeś klamerek. I pierwszej, i drugiej.
falkor
nie zapomnialem zadnych klamerek.Funkcja dziala tak jak ma dzialac jesli tablice z danymi umiesci sie bezposrednio w niej.Ale ja potrzebuje przeslac tablice z poza funkcji.A jesli chodzi Ci o klamerki przy pierwszym FOR to byc ich nie musi bowiem dot ego fora nalezy jedynie drugi FOR, gdyby cos jeszcze sie w nim wykonywalo, wtedy bycby musialy.
nospor
a mi to dziala. Dalem taki kod:
  1. <script language="JavaScript">
  2. <!--
  3. function usun(tab)
  4. {
  5. alert(tab);
  6. }
  7. //-->
  8. </script>
  9.  
  10. <input type="button" value="sad" onclick="tab = new Array(9,10);usun(tab);" />
falkor
smile.gif mi juz tez...

:/...ale pojawil sie w tym jeden problem.Ta funkcja usuwa 'na stale' <optionsy> ....

Jak zrobic zeby znow byly wszystkie ale przy zalozeniu ze nie wiadomo jakie zostaly usuniete ewentualnie w jaki sposob sprawdzic ktore zostaly usuniete?questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gif?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.