Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co jest z tym formularzem?!
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Ka-lolek
Mam problem tego typu, że z menu wchodzę do formularza (admin_addrecord1.php), następnie go wypełniam i klikam wyślij. Niestety formularz zamiast się wysłać i przejść do pliku, który jest wpisany w action (admin_addrecord2.php) się wyczyszcza. Po kliknięciu przycisku wyślij W pasku przeglądarki zamiast localhost/admin_addrecord2.php pojawia się ścieżka localhost/admin_addrecord1.php/admin/addrecord2.php. Dlaczego tak może być?
Pozdrawiam i proszę o odpowiedź
Ka-lolek
tiraeth
Twój serwer ma problemy ze ścieżkami względnymi smile.gif

Jako action ustaw ./admin_addrecord2.php, czyli dodaj ./ przed adresem w ACTION.

Poza tym przydałoby się abyś pokazał kawałek kodu (ten formularz) bo wróżką nie jestem (i tutaj takich nie znajdziesz).
Ka-lolek
Dodam jezscze, że jeżeli wejdę do formularza odrazu (klikając admin_addrecord1.php) w spisie plików, to rekord jest dodawany, a jezeli poprzez to menu (zwykly link do tego pliku: <a href="/sklep/admin_addrecord1.php/">Dodaj nowy produkt</a>) to dzieje sie wlasnie tak jak napisalem (nie dodaje rekordu, kasuje sie formularz i w przegladarce jest ta sciezka: localhost/admin_addrecord1.php/admin/addrecord2.php.

Pozdrawiam
tiraeth
Cytat
dodalem .\ ale nadal (...)

Czy Ty myślisz? Napisałem wyraźnie ./

<a href="/sklep/admin_addrecord1.php/">
To co grube i podkreślone to usuń... i dlaczego po nazwie pliku dajesz ukośnik?
Ka-lolek
dobra to ./ i tak nie robilo roznicy
niepotrzebny jest ten ukosnik na koncu (ten pierwszy chyba moze byc).
Wielkie dzięki za pomoc.

MOzesz mi jeszcze powiedziec czym sie roznia te sciezki wzgledne i bezwzgledne? bezwzgledne chyba maja / albo litere dysku na poczatku, a wzgledne nie - prawda?
tiraeth
Bezwzgledna to np. localhost/katalog/plik.php a względna to np. katalog/plik.php (tak sądzę)...

Ten pierwszy też usuń...
crash
Mała poprawka: Względne to jak sama nazwa wskazuje względem aktualnego katalogu (np. ../katalogwyzej/), bezwzględne to wskazywane "od samej góry" np. /var/www/katalog/plik.php
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.