1. Umieściłem sowją stronkę na www.haa.pl i mam taki o to problem jak chcę dodać fotkę do stronki z załączeniem na serwer to wyskakuje mi taki błąd
Cytat
Warning: copy(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp/phplHuU8D) is not within the allowed path(s): (/srv/free/phptmp/:/srv/free/act22874) in /srv/free/act22874/admin/obr.php on line 32
No i oczywiście dalej sypią się błędy ale tylko dlatego że nie chce zapisać pliku na serwerze

<?php include("../pliki/sql.php"); echo " <LINK REL="Stylesheet" HREF="../styl.css" TYPE="text/css"> <form action="aindex.php?co=fotka&a=$a" method="post" enctype="multipart/form-data"> <input type="submit" name="Submit" value="Dodaj" class="button"><a href="admin.php">Powrót</a> </form>"; { { $aType = $thefiles_type[$nIndex]; if ( ( $aType == "image/gif" ) || ( $aType == "image/pjpeg" ) || ( $aType == "image/jpeg" ) ) { $aNewName ="../foty/$a" .$thefiles_name[$nIndex]; $aNewName1 ="foty/$a" .$thefiles_name[$nIndex]; $aNewNames[] = $thefiles_name[$nIndex]; //Pomniejszamy jak większy niż 800x600; $xx=800; $yy=600; if (($size[0]>$xx) && ($size[1]>$yy)) { if ($size[0]>$size1[1]){$sizemin[0]=$xx; $sizemin[1]=$yy;} if ($size[0]<$size1[1]){$sizemin[0]=$yy; $sizemin[1]=$xx;} $obr=imagecreatefromjpeg($aNewName); // scieżka do pliku $mnie = imagecreatetruecolor($sizemin[0], $sizemin[1]); //nowy obrazek ImageCopyResampled($mnie, $obr, 0, 0, 0, 0, $sizemin[0], $sizemin[1], $size[0], $size[1]); ImageDestroy($obr); ImageJPEG($mnie,$aNewName,100); } //koniec pomniejszania; //Tworzenie miniaturki $maxx=100; // max wys $maxy=75; // max szer if ($size[0]>$size[1]) {$sizemin[0]=$maxx;$sizemin[1]=$maxy;}; if ($size[1]>$size[0]) {$sizemin[0]=$maxy;$sizemin[1]=$maxx;}; $im=imagecreatefromjpeg($aNewName); $small = imagecreatetruecolor($sizemin[0], $sizemin[1]); ImageCopyResampled($small, $im, 0, 0, 0, 0, $sizemin[0], $sizemin[1], $size[0], $size[1]); //ImageDestroy($im); $aMinUrl = "../foty/min_$a" .$thefiles_name[$nIndex]; $aMinUrl1 = "foty/min_$a" .$thefiles_name[$nIndex]; if (ImageJPEG($small,$aMinUrl,100)) { } else { }; //koniec miniatrurki $zapytanie = "INSERT INTO jpegi values (null,'$aNewName1','$aMinUrl1',$a)"; } } } ?> </body> </html>
U mnie na domowym serwerze działa wszystko bez problemu tylko tutaj coś takiego się dzieje.
2. Problem drugi, jest taki że nie działa mi header :/ tzn. mam header'a wstawionego a serwer mi odpowada że podana strona nie istnieje, oczywiście na moim serwerze działa wszystko ładnie a o to część kodu z tym header'em, chce tylko jeszcze zaznaczyć że to jest jedyny problem z heder'em jaki występuje na tym serwerze reszta działa poprawnie
<?php : : : else { $zapytanie="Insert into dane SET rnier='$rnier',of='$of',pow='$pow',cena='$cena',powiat='$powiat',lok='$lok',opis='$opis',rof='$rof',ogrz='$ogrz',insta='$insta',wlad='$wlad', pietro='$pietro', ilpomieszczen='$ilp',woda='$woda', kandosieci='$kandosieci', kandoszamba='$kandoszamba', gaz='$gaz', telefon='$telefon', internet='$internet'"; } } echo" <LINK REL="Stylesheet" HREF="../styl.css" TYPE="text/css"> <form method="post" action="dodaj.php"> <table width="100%" class="czysta"> : : :..... ?>
Pls. help i pozdro dla wszystkich