Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: inna strona a adres ten sam
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dexter_m
No właśnie. Jak w temacie. Jak zrobić tak (nie wiem czy da się zrobić to w php) ze zmieniam stronę a adres na pasku cały czas jest ten sam... Szukałęm w necie, ale nic nie znalazłem...
kornelcio
wrzuć to do ramki w html'u - wtedy adres nie będzie ci się zmieniał
dexter_m
Tak z ramkami to ja też wiem. Inaczej... worriedsmiley.gif
dr_bonzo
Adres w przegladarce jest powiazany ze strona ktora otwierasz (jako ta nadrzedna). Jesli zmieniasz strone to adres tez musi sie zmienic. A w przypadku ramek adres pozostaje ten sam bo strona definiujaca ramki sie nie zmienia, a jedynie zawartosci ramek.
dexter_m
to naprwadę nie ma żadnego innego rozwiązania oprócz ramek?? Może coś z JavaScript...kurcze...jakieś sugestie??
dr_bonzo
A co chcesz zrobic? Zfakeowana strone jakiegos banku? Chyba byl jakis powod, dla ktorego uniemozliwiono zmiany adresu strony w pasku adresu.
dexter_m
Zrobiłem nowy, potężny serwis, i aby ładnie był to lepiej aby adres na pasku się nei zmieniał.
s_w_ir
Tobie chyba chodzi o to zeby po kilkaniu na linki cały czas był ten sam adres w pasku a nie jakieś %20 i inne , prawda?
dr_bonzo
A jak beda dzialaly bookmarki? Jak ludzie beda sobie przekazywac linki? przeciez kazdy bedzie wskazywal na strone glowna (po skopiowaniu go z paska adresu, ofkorz -- bo wiekszosc pewnie tak robi).
s_w_ir
Prawdopodobnienie nie będą działały jeśli adres będzie nie zmienny, ale nie jestem tu tego aż tak pewny. NIe wydaje mi sie że jak sie robi "poważny serwis" to trzeba wszystko ukrywać w pasku, gdyż jest to nie praktyczne dla użytkowników którzy chcą sobie zapisać adres z jakąś ważną informacją w Twoim serwisie. Patrz ile ważnych stron i serwisów nie ukrywa adresów: php.pl, google, allegro itd. Dzięki temu łatwiej odszukać wybrane inforacje.
batman
Możesz zrobić takie coś. Do każdego linka dopisujesz jakiś parametr, np
  1. <a href="index.php?page=welcome">link</a>

Następnie na stronie index.php będziesz sprawdzał zmienną $_GET. W zależności od zawartości includujesz odpowiednią stronę. W adresie jedyna zmiana to nazwa strony, którą możesz zakodować, by nikt nie widział na jakiej stronie się znajduje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.