Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Redirect w PHP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gość_Krystian
Jestem tu pierwszy raz i mam pytanie do tych którzy zajmuja sie php i zarazm wiedza jak współdziała z google! Czy robiąc strone w php z redirectem na inna strone pajączek google wchodząc na taką strone sugeruje sie odrazu redirectem i nieindeksuje treści strony czy też indeksuje całą strone a redirect jest tylko dla odwiedzającego tę strone i pajączeg niebieże go pod uwagę? Z góry dziękuje za odpowiedzi biggrin.gif
dr_bonzo
W jaki sposob przekierowujesz ?
Gość_Krystian
na początku strony wpisuje to no i tyle, czy może lepiej to zrobić w HTML?

1. <?php
  2. header('Location:http://www.google.com') ;
  3. exit() ;
  4. ?>

Jeżeli są jakieś inne sposoby to bardzo bym ci był wdzięczny żebyś mi je podał biggrin.gif Z góry THANKS

~mike_mech
mike
Jeśli to co pokazałeś to jest całość skryptu to po co robić to w php.
Lepiej w HTML'u.

Jesli natomiast to co pokazałeś jest tylko częścią skryptu, który coś wykonuje a następnie przekierowuje na daną stronę, to nie ma sensu bawić się z HTML'em.
kornelcio
Cytat(mike_mech @ 2005-11-16 16:46:05)
Jeśli to co pokazałeś to jest całość skryptu to po co robić to w php.
Lepiej w HTML'u.

Jak to nie ma po co robić?? Różnica jest, i to duża - w html'u musisz wysłać całą stronę (wszystkie heady, body, itd.), a w php wysyłasz nagłówek, który Cie przekierowuje i kończysz skrypt - ilość danych wysyłanych/odbieranych jest mniejsza, a więc przeładowanie nastąpi szybciej, a dla użytkownika - zazwyczaj - wręcz niezauważalnie, czego nie można powiedzieć i znacznikach <meta />
seo
jezeli zalezy ci na google to musi byc to przekierowanie 301
Gość_Krystian
OK dzięki ale
Co sie dzieje gdy przed zakonczeniem buforowania mam redirect czy zawartosc bufora jest wysylana do przegladarki czy nie?? Pozdro!!! biggrin.gif
bela
Nie łatwiej sprawdzić ew. spojrzeć do manuala?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.