Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem unlink wyłączone
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mwm
Witam

Mam darmowy server z obsługa php ale z wyłaczonymi niektórymi funkcjami... między innimy niedziała UNLINK jest jakieś inne polecenie albo procedura aby to pominąć questionmark.gif pewnie ten sam problem będzie z folderami więc też będę potrzebował fo nich pomocy... potrzebuje poprostu z poziomu strony usunąć pliki i katalogi..
bikstopa
napewno jest zablokowany? - bo niewidze potrzeby by go blokowac.

moze zle prawa pliki maja sprooj dac im 0777 i dopiero wtedy usunac ;<
mwm
mam pełna prawa do pliku, z tym niema problemu...

przy prubie kasowania wyskakuje mi taki błąd

Warning: unlink() has been disabled for security reasons in /home/users/hirsza/admin/folder.php on line 101

to chyba może tylko oznaczać że UNLINK jest wyłączona... chyba że się myle to mnie poprawcie..
dtb
prawdopodobnie php jest wlaczone w trybie bezpiecznym (safe_mod) i raczej sie nie da (nie wiem napeno)
dr_bonzo
No przeciez jasno i wyraznie pisze (wiem, wiem, jest napisane smile.gif) ze unlink() jest zablokowane. Nie da sie tego obejsc.

No ale pliki mozesz tworzyc? Pewnie apache chodzi na roocie i boja sie o skasowanie co poniektorych plikow.
mwm
pliki moge tworzyć, zmieniać uprawnienia itd. za pomocą php, komenda unlink i chyba do usówania katalogów jest zablokowana ale tego niespawdzałe jeszcze... miałem nadzieje że można coś takiego ominąć jak w przypadku wysyłania maili, bo niechce mi się za każdym razem chodzić po FTP i usuwać wszystkie niepotrzebne już pliki...
Radarek
To moze lacz sie z poziomu php na ftpa i usuwaj te pliki?
mwm
no też prawda... przeciesz przez ftp będę miał możliwość usunięcia... zapomniałem sobie o FTP... mam nadzieje że on będzie mi działał....

Dzięki za podpowiedz..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.