Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak zaincludowac kilka górnych menu w jednym index
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gość_mmm
Prosze o pomoc
Mam domene z kilkoma subdomenami. Na php
oczywiscie istnieje katalog inc - index.php w kat glownym

posiadajac piec subdomen i piec dzialow serwisu -
- mam 5 menu gornych _ zobaczcie na My Webpagewww.sciezki.pl. tak ze jesli jestescie w kat zdrowie - ono powinno byc wyroznione, jesli w kat turystyka - to turystyka jest wyrozniona. - np - My Webpagehttp://rozrywka.sciezki.pl/
Do tego potrzebowalem pieciu subdomen - piec indexow w podkatalogach - strasznie utrudnia to funkcjonalnosc calosci.
Prosze poradzcie jak za pomoca jakiej funkcji i jakiej zmiennej zrobic to gormne menu takk by w zaleznosci od tego z ktorego podkatalogu pobiera plik - wyswietlalo sie odrebne menu.
Chce dojsc do sytuacji w jakiej bede mial w katalogu inc/ zapisane piec "top, piec home, oraz piec stopek.
no i to jest problem
dla mnie
poza tym zapraszam chetnych do wspolpracy nad nowym serwisem internetowym sciezki.pl
pozdrawiam - i bede szczesliwy jesli odpowie mi ktos kompetentny.
baaaaaardzo wdzieczny
pozdr
Balas
Nie wiem czy dobrze zrozumialem ale psotaram sie pomoc smile.gif

Zrob jedno menu i tam daj:
  1. <?php
  2.  
  3. if($p="n/nauka.php"){
  4. echo '<td bgcolor="#ffffff" height="17" valign="middle" width="80">[...]';
  5. }
  6. else{
  7. echo '<td bgcolor="#000088" height="17" valign="middle" width="80">[...]';
  8. }
  9.  
  10. ?>

i tak dla kazdego ... menu winksmiley.jpg dla index.php bym zmienil tylko ze gdy $p jest pusta to jest podswietlony, a gdy nie nie jest
yuchyu
Jestes niesamowicie szybki killu

ale nie dziala

jestem lamaga informatyczna - ale bez ingerowania w index - w pliku top gownego katalogu - no nie da rady, jak ustawic menu podstawowe i gdzie jest zmienna ktora rozpoznaje z ktorego katalogu bedzie pobierany dokument.
Chodzi o to by wchodzac przez strone ktora jest w dziale zdrowie - raczej przez subdomene My Webpagehttp://zdrowie.sciezki.pl/
odwiedzajacy zobaczyl menu gorne przyporzadkowane do katalogu z/ - by moc zaladowac menu z podswietlonym "zdrowie

moze komus uda sie odpalic plik kolegi,
chetnie sie dowiem
pozdr.MK
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.