Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: phpReborn 2.0 (Apache, php, MySQL)
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
Hans44
Witam . Chcialbym zaprezentować pakiecik mojego autorstwa, ktory instaluje na twoim komputerze serwer Apache z modułem php, oraz baze MySql wraz z phpMyAdmin'em.

Pakiet phpReborn v2.0b zawiera w sobie:
Apache 2.0.54
php 5.0.4 (dodane moduły: bz2, cpdf, fdf, filepro, gd2, mbstring, ming, mysql, pdf, sockets, xmlreader, xmlwrite, xmlrpc, xsl, zip)
MySQL 4.1.11
phpMyAdmin 2.6.3 RC1

Dla użytkowników systemów z rodziny Windows NT dostepna instalacja usług systemowych.

Jest to wersja beta, i chciałbym abyście testowali ten pakiet, gdyż mam zamiar go rozbudować, jesli bedzie zainteresowanie. Jesli ktoś chcialby sie dolączyc do projektu, to nie ma zadnego problemu. Kazda pomoc sie zawsze przyda. smile.gif

Poniżej macie linka do mojego pakietu

phpReborn v2.0b (hosting dzięki uprzejmości IntraDom Network)

Z góry dziękuje za jakiekolwiek komentarze...

Pozdrawiam i życze miłej zabawy z moim pakiecikiem.
gruby666
Bardzo ciekawy pomysł, napewno z niego skożystam:)
Hans44
Szukam jeszcze po prostu chętnych do kontynuowania pracy nad phpReborn. Myślę, że w przeciągu 2 tygodniu zostanie opublikowana nowa wersja pakietu.
arturszulc
Fajny ten twojprgramik. czydo uruchomienia MySQL potrzebne jest połączenie z internetem. bo jakprobuje uruchomic jeden z systemów cms to wyskakuje blad ze nie mozna podlaczyc sie do bazy albo cos w tym rodzaju. ogolnie program jest super. gratuluje pomyslu... cool.gif i jeszcze cos jak wpisuje http://localhost/phpmyadmin/ to wyskakuje "Nie mozna wyswietlic strony" czym to moze byc spowodowane ?
Hans44
Zeby sie polączyc z bazą danych nalezy jako hoso podać "localhost" bądź adres "127.0.0.1".
A z kolei zeby uruchmoić phpMyAdmina nalezy podać adres: http://localhost/phpMyAdmin/
Pozdrawiam i zycze miłej pracy z programikiem...
mariuszn3
Co daje ten pakiet czego nie daje WAMP?
Hans44
To że jest prosty w instalacji oraz uzytkowaniu. Skierowany głownie dla początkujących programistów php.
NuLL
WAMP jest prosty jak drut + aktualniejszy.
piotrfrire
Co zrobić aby ten programik działał na milenium ? na XP nie ma problemów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.