Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Jakiego frameworka używać?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
raf2001
Wybaczcie jeżeli już taki temat był, ale mam pytanie:
Jakich polskich frameworków używacie. Chodzi mi o wyszystkie, oraz także o wasze opienie(chciałem zacząć kożystać z PHIEND'a ale stronka niedziała, ale teraz mam mieszane 'uczucia' do niego). Które z nich są zarazem proste w obsłudze ale dają duże efekty
TomASS
Szanowny kolega hwao popełnił był fajowy temat przeczytaj go proszę.
raf2001
oczywiście że go czytałem(możę niecały), ale mi chodzi o wszystkie "polskie" rozwiązania. Proste i skomplikowane, chciałbym wybrać najlepsze i używać je. A do napisania właśnego rozwiązania mam czas(a chce to popełnić dopiero jak naucze sie dokładnych zasad panujących w MVC - oczywiście czytałem arty, ale co innego czytać a co innego stosować). Więc jak ktoś by był miły podać mi niektóre rozwiązania bym był wdzięczny smile.gif.
Fipaj
CakePHP jest bardzo zaawansowanym frameworkiem MVC pod PHP4 i 5, jest frameworkiem międzynarodowym, ale głównym developerem i pomysłodawcą jest Polak...

Ja sam teraz uczę się CodeIgniter'a - nie jest to Polski framework, ale mimo to bardzo fajny biggrin.gif
raf2001
a inne(mogą być niepolskie ale stosunkowo proste), a nad CAKE'em pomyśle
mike
Mojavi/Agavi ma najlepszą chyba implementacją MVC dla php.
Warte polecenie jest też Symphony.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.