Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: System newsów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Fazi_bangow
Witam smile.gif napewno ten temat był już wałkowany ale chciałbym na moim konretnym przkładzie opistać ten problem smile.gif dopiero zaczynam przygode z php ponieważ przydałby mi sie system newsów na moja strone www a e które znalazłem na internecie nie działają tak jak mają zabrałem sie za swój pokombinowałem z każdego coś podpatrzyłem no ale nie działa tak jak ma biggrin.gif

1.Administracja
jak wpisze zły login czy hasło to pisze że jest złę itd jak dobre to przechodzi dalej czyli wygląda na wporządku ale jak odrazu z palca wpisze adres panelu do dodawania to sie nie czepia o login tylko przepuszcza i nie wiem czemu ;/

2.Zapisanie newsów
W panelu wpisuje temat treść autora i date zatwierdzam przenosi mnie na strone gdzie widze newsa ale nie zapisuje go nie wiem jakiej mam użyć funkcji żeby zapisac do pliku wszytkie newsy.

Prosze o pomoc biggrin.gif
cqt
1. Musisz uzyc jakiegos mechanizmu konktroli sesji ktory przesle ci informacje o prawidlowosci zalogowania do kolejnych stron. Po prawidlowym logowaniu mozesz utworzyc zmienna sesji np nazwe uzytkownika. W kazdym z plikow ktory ma byc chroniony dostepem na poczatku mozesz sprawdzic czy zostala zadeklarowana zmienna sesji nazwa uzytkownika (sesje musisz umieszac przed wszystkimi naglowkami inaczej nie bedzie dzialac). Jezeli jest to uzytkownik zalogowany jako nazwa uzytkwnika jezeli nie to formularz logowania np.

2. Mysle ze znacznie przjemniejsza sprawa niz zapisywanie do plikow jednorodnych jest uzywanie np MySQLa ale estem poczatkujacym wiec moge sie mylic;)

Do zapisu w pliku mozesz uzyc funkcji fopen() w celu otwarcia pliku i fwrite() w celu zapisanie ciagu do pliku.
Fazi_bangow
dzięki pokombinuje smile.gif z jednej strony bym chciał już gotowe kody ale przy tym sie nie naucze biggrin.gif czekam na inne propozycje smile.gif fajnie jakby sie wypowiedział ktoś zaawansowany tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.