Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php/js]Wynik działania skryptu w nowym oknie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
slawa
Mam jakiś tam skrypt i chciałbym aby po kliknięciu np w link przycisk formularza został on wykonany w nowo otwartym okienku:

w tej chwili mam tak że po kliknięciu w formularz (np. form.htm) następuje w tym samym oknie przeglądarki wykonanie pliku (np. skrypt.php), a chciałnym, aby było tak że po kliknięciu w przycisk formularza otwierało się nowemale okienko w którym byłby wynik działania skryptu (nie chodzi mi tu o target="_blank").

Bardzo prosze o jakąś wskazówkę.smile.gif
Fipaj
robisz input type="button" i w onclicku otwierasz stronę wynikową w nowym oknie i robisz this.submit().

ale tak nie rób! otwieranie czegokolwiek w nowym oknie grozi śmiercią. nie wiem jak ty, ja, jeśli coś chcę pozostawić a jednocześnie otworzyć nowe, otwieram to w panelu. nie w nowym oknie, bo nienawidzę pierdolniku na pasku zadań. nienawidzę pop-up'ów i targetblanków. nienawidzę webmasterów, którzy stosują wyżej opisane techniki. dziękuję za uwagę i mam nadzieję, że zastosujesz się do mojej porady...

;-)
huntercs
jeżeli nie target to onlick albo onsubmit nowy !@#$% popup, chociaż do końca nie zrozumiałem Twoich intencji smile.gif

a ja nienawidzę jak linki są robione za pomocą funkcji js czy innych technik dzięki którym nie można otworzyć ich w nowym oknie mad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.