Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [java?] czas ładowania
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Hectic
Mam problem, wgrywam pliki na serwer i chcem wyświetlić szacowany czas ładowania, procęt wgrania oraz prędkoćść (coś na wzór załączników w poczcie na wp;)). NIe mam pojęcia jak to zrobić sad.gif myśle ze w javie, ale sam nie wiem do końca. Może ktoś ma jakieś ciekawe pomysły questionmark.gif biggrin.gif
revyag
Chodzi Ci chyba raczej o javascript. A tak naprawdę to myślę że o Ajax. Google dużo wie na ten temat snitch.gif
google
Hectic
Wiem ze google wie duzo na ten temat winksmiley.jpg ale prosiem o jakąś dokadniejszą pomoc bo z mój angielski jest raczej kiepski tongue.gif i jak bym już dokadniej wiedzia cos na ten temat to bym sie pomęczyl smile.gif dlatego prosibym jdnak o cos dokladniejszego lub jakiś skryp tego typu na ktrrym moglbym sie wzorowac biggrin.gif
TomASS
Wydaje mi się, że można to zrobić za pomocą php i JS.
php sprawdza jaki rozmiar pliku już przesłaliśmy, a JS odświerza stronę np. co 5 sek.

tutaj zobacz jak to można zrobić.
Hectic
Kurcze mam z tym problem.. nie wie ktoś jak poprostu odczytać ilość przesłanych danych i prędkosć wysyłania tych dany questionmark.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.