Z tego co się orientuje, to jest dział z gotowymi skryptami, na tym forum poruszano milion razy kwestie łączenia się z bazą. Wystarczy w szukaj wpisać mysql i wybrac forum przedszkole.
Dalej jest manula, dostępny wszystkim. W googlu znajdziesz wszystko czego szukasz możesz uwieżyć mi na słowo.
Proponuje zrób tak, przejżyj sobie to forum/manuale spróbuj coś samemu zrobić jak ci nie będzie wychodzić albo zatniesz się na czymś to pisz, napewno nie będzie problemu z tym żeby ci ktoś pomógł.
A pisząc teks, coś tam umiem napiszcie mi proszę. No lekceważysz ludzi którzy tu piszą i się wysilają. Owszem działa to wszystko za free ale jest to pomoc przy czymś a nie odwalanie za kogoś roboty.
Jak chcesz gotowe i za free powtarzam jest tu dział z gotowcami, na necie jest pełno skrytów modółów etc.
Sumując. przejżyj forum manuala, potem wykonaj to raz jeszcze i jak będziesz miał dalej pytania to zastanów się czy niema tego w maunalu albo nie było poruszane 16 razy na forum, jak się upewnisz to napisz.
A i jeszcze jedno
Zajżyj tamedit.
(Mam nadzieje że mi się nie oberwie od moderatorów za wtrącanie się w ich działkę

)