Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Tworzenie katalogów w innym folderze
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jastu
Struktura katalogu wygląda tak : są dwa foldey USER i DOCS .
Wykonując skrypty jestem w folderze USER ale pliki które załącza użytkownik jednocześnie tworząc katalog są w folderze DOCS - tzn że muszę się wycofać poziom wyzej i tam stworzyć katalog sprawdzając jednocześnie czy taki katalog już nie istnieje
mam coś takiego:

$f[id_zgl] - pobiera id zgloszenia , $id pobiera id użytkownika - bo do każdego id_zgl - zgłoszenia każdy user może dołaczyć pllik
  1. <?php
  2.  
  3.  
  4. $folder="../docs/".@$f[id_zgl]."/".$id."/";
  5.  
  6. mkdir($folder);
  7.  
  8.  
  9. ?>

Kod
Warning: mkdir() [function.mkdir]: No such file or directory in J:\home\locahost\www\user\add.php on line 34

ta linia 34 to mkdir($folder); Wiem że ../docs/ już istnieje dalszy ciąg tworzę - domyślam się że tu jest błąd ale nie wiem jak go przeskoczyć - liczę na pomoc - hej!

/edit

1. <?php
  2. $folder= "..\\docs\\". @$f[id_zgl]."\\".$id."\\";
  3. ?>

nie pomogło
Hacker
u mnie działa a istnieje napewno folder ../docs/".@$f[id_zgl]."/ bo to raczej od tego
  1. <?php
  2. $folder='../docs/'.@$f[id_zgl].'/';
  3. if (!file_exists($folder))
  4. mkdir($folder);
  5. mkdir($folder.$id.'/');
  6.  
  7. ?>
jastu
Działa - ale jak napisałeś - nie można tworzyć ciągu folderów jednym poleceniem tylko każdym
poleceniem oddzielnie kolejny folder .Pozdrawiam i dziekuje za podpowiedz , guitar.gif exclamation.gif!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.