Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: importowanie i eksportowanie danych
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Jarod
Jak z wiersza MySQL zaimportować dane z pliku baza.sql do bazy i jak wyeksportować całą bazę do pliku?

W katalogu bin jest narzędzie mysqlimport.exe i mysqldump.exe ale nie chce działać.. :/

Mysql > 5.x
Vogel
Cytat(J4r0d @ 2006-05-17 09:29:23)
Jak z wiersza MySQL zaimportować dane z pliku baza.sql do bazy i jak wyeksportować całą bazę do pliku?

W katalogu bin jest narzędzie mysqlimport.exe i mysqldump.exe ale nie chce działać.. :/

Mysql > 5.x

nie chce dzialac? wątpie... jak odpalisz bez parametrow to masz ladna podpowiedz jak uzywac mysqldump...
Jarod
Cytat(Vogel @ 2006-05-17 07:40:09)
Cytat(J4r0d @ 2006-05-17 09:29:23)

Mysql > 5.x

nie chce dzialac? wątpie... jak odpalisz bez parametrow to masz ladna podpowiedz jak uzywac mysqldump...

Ani mysqldump ani mysqlimport nie działa. A help mignie szybko i nie widać. Jak wpisuje z wiersza jest błąd..
Vogel
heh... toalny brak podstaw?

uruchom -> cmd
potem do katalogu z mysql/bin i odpal
bedizesz widzial help dluuugo i wyraznie.
Jarod
Cytat(Vogel @ 2006-05-17 08:22:38)
heh... toalny brak podstaw?

Tyle to ja wiem tylko, że to nie działa (... nazwa nie jest rozpoznawana jako polecenie zewnetrzne....) A jestem w katalogu bin mysqla. Spróbuje dodać ścieżkę do zmiennej path i resetnąc kompa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.