Witam, mam nadzieje ze znajdą sie osoby znające dobrze bazy danych i pomgą mi stworzyc prosty sytem do typowania. Mysle ze przyda sie on wielu osobom na okazje tj. mistrzostwa swiata.
Chcialbym zrobic stronke na której bedzie sie można logowac i typowac meczow mistrzostw swiata. Ma byc do zabawy w pracy;), a nie do profesjonalnego typowania. Tak aby system sprawdzal wyniki i generowal tabelke.
Stworzylem baze [germany2006] oraz tabele [mecze i uzytkownicy]. W tabeli mecze mam [id, kto, typ, wynik, data, godzina] i wprowadzone wszystkie mecze z pustymi (narazie) polami typ i wynik. Chciabym aby uzytkownik zalogował sie i typowal [1-wygrana gospodarza, 0-remis, 2-gosc] oraz podał wynik meczu np. typ 0 wynik 1:1, lub typ 1. tak by na godzinę przed meczem nie dało się juz poprawić wyniku.
Pierwsze pytanie mam jaką stworzyc tabele urzytkownika by nadawała sie najlepiej do takiego systemu. czy robic np 60 rekordów na kazdy mecz? czy jak? prosze o jakies propozycje osob znajacych sie na tym, tak by sprawnie to moglo zadzaialc:).