Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Problem z session_start()
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Crozin
mam problem... pisze prostego CMS'a i wlasnie tworze strone odpowiedzialna za czytanie pojedynczego newsa:
readnews.php:
  1. <?php
  2. include('general.php'); //tutaj includuje klase "Smarty" i klase "Basic" oraz wykonuje kilka prostych operacji
  3. include('classes/news.class.php'); //tutaj includuje klase odpowiedzialna za obsluge newsow
  4.  
  5. $News=new News();
  6.  
  7. $ID=strip_tags($_GET['n']);
  8. $News=$News->ShowNews($ID);
  9. $BasicClass->BBCode(&$News['Content']);
  10.  
  11. $Smarty->assign('Back', $_SERVER['HTTP_REFERER']);
  12. $Smarty->assign('News', $News);
  13. $Smarty->assign('PageTitle', $CFG['TitlePrefix'].'Aktualności :: '.$News['Title']);
  14. $Smarty->assign('SelectedSubPage', 1);
  15. $Smarty->display('readnews.tpl');
  16. ?>

i probelm jest taki ze wywala mi blad:
Kod
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at C:\Program Files\WebServ\httpd\Class\readnews.php:1) in C:\Program Files\WebServ\httpd\Class\readnews.php on line 2

mysallem ze ob_start() na poczatku i ob_end_flush() na koncu zalatwia probem, ale nie dziala :/
Green-sc
Z tego co wiem session_start() musi by na samym poczatku dokumentu. W 1 linijce daj lub na stronce glownej jezeli strona jest zawierana na glownej stronce.
Crozin
jest to osobna strona i wstawienie session_start() w pierwsza linijke nic ne daje (zaraz po <?php )

podjerzewam ustawienia php lub apache bo gdy tworze nowy plik a w nim jedynie
  1. <?php
  2. ?>

to rowniez wywala ten blad
piwoszeq
....
co tydzien jest ten sam problem...
uzyj mozgu oraz wyszukiwareczki na stronce i bedziesz mial odpowiedz
Crozin
problem znika jezeli w php.ini zmienie output_buffering z Off na On ale dlaczego jezeli uzyje:
  1. <?php
  2. ?>

przy output_buffering = Off to nie dziala?
I dlaczego wogole wywala mi blad skoro nic nie zostaje wyslane do przegladarki...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.