Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][mysql] Formatowanie tekstu w formularzu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
tomkoff
Witam..
Mam takie pytanko odnośnie formularzy. Zrobiłem sobie takie skrypcik (oczywiście nie sam smile.gif - z pomocą php.pl smile.gif ) który zczytuje mi dane z formularza i umieszcza je w tabeli w bazie danych. I później drugi skrypt, który wyświetla dane z tabeli na stronie www. Tylko, żeby ten tekst wyświetlany jakoś sformatować, trzeba podczas wpisywania w formularzu używać znaczników html. Np. mam takie pole 'Spis utworów', które chce, żeby na stornie wyglądało tak:

1.utwór 1
2.utwór 2
3.utwór 3
4..... itd.

I póki co, żeby tak wyglądało to trzeba oczywiście pomiędzy każdym z utworów dać znacznik <br>

I teraz moje pytanie: czy da się napisac coś takiego, żeby uniknąć tych znaczników? Tzn. żeby to co wpisze do formularza wyświetliło mi się w tej samej formie na stronie?
Czytałem coś o edytorach WYSIWYG, bo to chyba zahacza trochę o mój problem, ale póki co nie bardzo wiem jak coś takiego "wmontować" w całą tę strukturę.

Z góry dzięki za pomoc!

pzdr
misieq
Musiałbyś wpisywać to sformatowane w taki sposób w jaki chciałbyś to wyświetlić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.