Cytat
Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO) in C:\wamp\www\lee\cms\library\mysql.class.php on line 27
Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in C:\wamp\www\lee\cms\library\mysql.class.php on line 27
Błąd [3]: Wystąpił błąd podczas wykonywania zapytania
Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO)
Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in C:\wamp\www\lee\cms\library\mysql.class.php on line 27
Błąd [3]: Wystąpił błąd podczas wykonywania zapytania
Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO)
Co może być tego przyczyną ?
Skrócony (wywaliłem co niepotrzebne) kod news.php
<?php require("config.php"); /... } else if ($_GET['mod'] == 'more') { //... } else if ($_GET['mod'] == 'comments') { require_once('comments.php'); } } $smarty -> display("$theme/news.tpl"); ?>
comments.php (skrócony)
<?php require("config.php"); if ($module == 'index') { $id = $_GET['id']; $db_query = "SELECT * FROM $tbl_comments WHERE what_id='$id' AND what='news'"; $mysql -> fetch_assoc($db_query); $smarty -> assign('comments', $mysql -> row); $smarty -> assign('type', 'news'); $smarty -> assign('action', $module); } else if ($module == 'articles') { $id = $_GET['id']; $db_query = "SELECT * FROM $tbl_comments WHERE what_id='$id' AND what='news'"; $mysql -> fetch_assoc($db_query); $smarty -> assign('comments', $mysql -> row); $smarty -> assign('type', 'news'); $smarty -> assign('action', $module); } } $smarty -> display("$theme/comments.tpl"); ?>
articles.php
<?php require("config.php"); //... } //... } //.. } else { require_once('comments.php'); } } } $smarty -> display("$theme/index.tpl"); ?>
w pliku config.php mam require_once("mysql.class.php") i tam mam zdefiniowane połączenie z bazą (w config) czyli $connect = new Connect(...); i $MySQL = new MySQL;
Tylko odpowiedzcie cokolwiek, bo stoje ze skryptem od tygodnia bo przyczyny nie mogę znaleźc :/